Tort diplomat de fructe
PrinteazaTort diplomat de fructe din: zahar, oua, lapte, gelatina, frisca, esenta de vanilie, esenta de portocale, fulgi de migdale, compot de caise, kiwi si struguri negri.
Ingrediente:
- 300 g zahar
- 3 oua
- 300 ml lapte
- 6-7 linguri de gelatina (sau 6-7 foita de gelatina)
- 500 ml frisca + frisca pentru ornat
- esenta de vanilie si de portocale
- fulgi de migdale
- o cutie de compot de caise
- doua kiwi
- un ciorchine de struguri negri
Mod de preparare:
Mixează 300 g de zahăr cu 3 ouă întregi şi 250 ml de lapte. Pune compoziţia la foc mic pe aragaz, într-o cratiţă de teflon. Separat, într-un castron, pune gelati- naîn 50 ml de lapte rece şi încălzeşte-o la foc mic pe aragaz până se dizolvă.
Toarnă gelatina dizolvată peste compoziţia de lapte, zahăr şi ouă.
Fierbe compoziţia pe aragaz, la foc moderat, până clocoteşte: la-o apoi de pe foc şi las-o la răcit. Adaugă 500 ml frisca, esenţe după gust. Dă la frigider 12 ore.
Inainte de a servi tortul ornează-l cu bucăţele de caise din compot, sub formă de trandafir, felii de kiwi, boabe de strugure şi frisca. Pe margine pune fulgii de migdale.
Tort diplomat de fructe
Pofta buna!
Din asta vreau sa incerc si eu