Ovăz cu Lapte, Măr și Scorțișoară: Este un mic dejun sănătos și delicios, ideal pentru a începe ziua cu energie. Această rețetă combină beneficiile nutriționale ale ovăzului cu aroma subtilă a laptelui de migdale și dulceața naturală a merelor, toate accentuate de condimentul clasic, scorțișoara. Este o opțiune excelentă pentru cei care caută un mic […]
Tort diplomat cu iaurt
PrinteazaTort diplomat cu iaurt din: iaurt, gelatina, zahar, frisca, piscoturi, fructe.
Ingrediente:
- 800 g iaurt
- 4 plicuri gelatină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- un litru frişcă
- un pachet pişcoturi
- fructe (portocală, banană, kiwi şi ananas)
Mod de preparare:
toarnă iaurtul într-o cratiţă şi se pune la încălzit. Peste el, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se amestecă încontinuu până se topeşte.
pune gelatina la înmuiat, în apă călduţă, după care se toarnă în compoziţia de iaurt. amestecă uşor, până se încorporează gelatina, apoi se lasă să se răcească.
Intre timp, se curăţă fructele de coajă şi se taie felii.
După ce s-a răcit compoziţia de iaurt, se adaugă jumătate din cantitatea de frişcă bătută şi se amestecă uşor.
aşază într-o tavă câte un rând de fructe şi unul de cremă de iaurt.
lasă la rece aproximativ trei ore, după care se aşază pişcoturile deasupra.
întoarce tortul pe un platou şi se ornează cu restul de frişcă bătută.
Pofta buna!
Salată de Alge Wakame cu Castraveți
Salată de Alge Wakame cu Castraveți – este un preparat tradițional japonez, cunoscut pentru beneficiile sale nutritive și gustul său revigorant. Algele wakame sunt bogate în vitamine și minerale, iar castraveții adaugă un plus de prospețime și crocănțime. Această salată este perfectă pentru o masă ușoară și sănătoasă, ideală pentru orice moment al zilei. […]