Tort diplomat cu jeleu

Printeaza

Tort diplomat cu jeleu

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 200 ml lapte
  • 50 ml rom
  • 30 g gelatină
  • 800 g frişcă
  • 2 zahăr vanilat
  • 100 ml apă
  • 2 pachete de limbi de pisică

 

Mod de preparare:

Tort diplomat cu jeleu: Gelatina se înmoaie timp de treizeci de minute în apă rece, apoi se pune la fiert cu laptele şi ouăle bătute cu zahăr şi vanilie. Se amestecă până se îngroaşă, apoi se dă la răcit.

După ce s-a răcit, se amestecă cu frişca şi se pun fructe, după dorinţă, apoi se pune în tavă tapetată cu celofan şi se lasă la frigider timp de trei patru ore.

Se răstoarnă pe platou şi se lipeşte un gărduţ din pişcoturi, care se leagă cu o fundiţă colorată.

Deasupra se pune un jeleu făcut din 250 ml apă, 250 g zahăr, 300 g fructe şi 50 g gelatină.

După ce s-a întărit, se ornează cu trandafiri sau frişcă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Reteta Autentica de Tuica de Prune

Reteta Autentica de Tuica de Prune – Preparare Traditionala la Tine Acasa – este una dintre bauturile traditionale romanesti care si-a pastrat farmecul si gustul autentic de-a lungul timpului. Produsa prin fermentarea si distilarea prunelor coapte, aceasta bautura alcoolica este apreciata pentru aroma sa unica si taria specifica. Descopera cum poti prepara tuica de prune […]

Fructe de mare cu sos de vermut

Fructe de mare cu sos de vermut – un preparat rafinat și sofisticat, ideal pentru o cină elegantă sau pentru a impresiona oaspeții la o ocazie specială. Vermutul, cu aroma sa distinctă și ușor dulce-amăruie, completează perfect gustul delicat al fructelor de mare, creând o combinație de arome complexă și echilibrată. Această rețetă nu doar […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu stiam ca la tortul diplomat se pune si rom

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.