Tort cu doua creme si glazura
PrinteazaTort cu doua creme si glazura din: zahar, faina, alune, oua, unt, ulei, suc de lamaie, ciocolata, fulgi de ciocolata.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 12 albuşuri
- 250 g zahăr
- 2 linguri zahăr vanilinat
- 100 g alune prăjite şi măcinate
- 80 g făină
Pentru cremă:
- 12 gălbenuşuri
- 250 g zahăr plus o lingură
- 300 g unt
- 150 g alune prăjite şi măcinate
Pentru glazura albă:
- 300 g zahăr pudră
- 2 linguriţe ulei
- 3-4 linguriţe suc de lămâie
- 4 linguri apă caldă
Pentru glazura de ciocolată:
- 50 g ciocolată neagră
- o linguriţă ulei
- 50 g fulgi de ciocolată
Mod de preparare Tort cu doua creme si glazura:
Pentru blat, albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilinat. Se adaugă alunele amestecate cu făina.
Se împarte compoziţia în cinci părţi, care se coc separat, pe fundul unei tăvi.
Pentru cremă, se bat gălbenuşurile cu zahărul şi apoi se transferă la bain-marie unde se fierb 15 minute.
Se lasă să se răcească, se adaugă untul şi se mixează. Se adaugă alunele şi se amestecă.
Se umplu foile cu cremă. Pentru glazura albă, se amestecă ingredientele. Se întinde glazura peste prăjitură.
Se ornează cu fulgi de ciocolată pe margine, iar deasupra cu ciocolata topită în ulei.
Pofta buna!