Tort in doua culori cu ciocoata
PrinteazaTort in doua culori cu ciocoata din: ouă, zahăr, făină, ulei, unt, zahăr vanilinat, cafea, ciocolată, esenţe după gust, fulgi de ciocolată.
Ingrediente pentru blat:
- 4 ouă
- 120 g zahăr
- 120 g făină
- 4 linguri ulei
Ingrediente pentru crema mocca:
- 275 g zahăr
- 500 g unt
- 2 pliculeţe zahăr vanilinat
- 4 gălbenuşuri
- 100 ml cafea tare
Ingrediente pentru crema de ciocolată:
- 400 g ciocolată de menaj
- 400 g unt
- 100 g zahăr
- esenţe după gust
- 8 ouă
Pentru servit si decor:
- fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă zahărul si ouăle la bain-marie si, după ce se obţine o cremă omogenă, se continuă baterea la mixer până se răceşte.
Se pune făina cernută si uleiul, apoi se toarnă amestecul într-o formă de copt unsă cu unt şi presărată cu făină. Se coace 20 de minute si apoi se lasă la răcit pe un grătar.
Pentru crema mocca, se pun pe foc zahărulsi zahărul vanilinat, se adaugă o lingura apă şi se amestecă până se obţine un sirop. Apoi, se toarnă peste gălbenusuri si se amestecă cu mixerul până se albeşte.
Separat se bate untul moale si apoi se adaugă peste amestecul de ouă si zahăr. Se toarnă la final cafeaua, în funcţie de gust. Se dă la rece o oră.
Pentru crema de ciocolată, se rupe ciocolata bucăţi si se topeşte pe foc împreună cu untul. Se ia de pe foc, se pun ouăle întregi amestecând energic după fiecare. Se adaugă zahărul si esenţele, după gust. Se pune la rece o oră.
Se taie blatul în trei şi se recompune pe un platou cu jumătate din cantitatea de cremă de ciocolată. Cu restul cremei si cu cea moca se decorează exteriorul tortului. Se presară fulgii de ciocolată pe laterale şi se dă la rece pentru 3 ore.
Tort in doua culori cu ciocoata
Pofta buna!