Tort cu dovleac si mascarpone din: faina, cacao, oua, praf de copt, iaurt, ulei, dovleac, mascarpone, zahar, ciocolata. Ingrediente: 250 g făină 2/3 pahar cacao 4 ouă 1/2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1 l praf de sare 1/2 pahar iaurt 250 g dovleac curăţat 170 ml ulei 2 pahare zahăr 700 g dovleac […]
Tort cu dovleac si ciocolata neagra
PrinteazaTort cu dovleac si ciocolata neagra din: dovleac, faina, malai, zahar, praf de copt, oua, smantana, esenta de rom, ciocolata neagra, frişcă lichidă, unt.
- 1 kg dovleac
- 40 g făină
- 40 g mălai fin
- 150 g zahăr
- 1/2 plic praf de copt
- 3 ouă
- 2 linguri smântână
- esenţă de rom
Pentru cremă:
- 250 g ciocolată neagră
- 250 ml frişcă lichidă
- 70 g unt
Pentru decor:
- 2 linguriţe cacao
Mod de preparare:
Pentru aluat, dovleacul se pune la fiert 20 de minute, apoi se mârunţeste si se adaugă zahărul, ouăle, făina, mălaiul şi praful de copt.
Se adaugă apoi smântână $i esenţa de rom. Se toarnă compoziţia într-o formă cu pereţi detaşabili, unsă cu unt.
Se coace 35-45 minute.
Pentru cremă, ciocolata ruptă bucăţi se pune la topit la bain-marie.
Intre timp, în alt vas, se fierbe frişca, iar aceasta se toarnă apoi încet peste ciocolată.
Se amestecă bine şi se pune untul. Se dă le rece 15 minute.
Blatul se pune pe vasul de servit, se unge cu crema rece si se presară cu cacao cernută. Se consumă după două ore.
Tort cu dovleac si ciocolata neagra
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort cu dovleac si mascarpone
Tort cu portocale si dovleac
Tort cu portocale si dovleac din: oua, zahar, faina, dovleac, mascarpone, frisca, portocala, gelatina. Ingrediente: 2 ouă 2 linguri zahăr 2 linguri faină sare Pentru cremă: 250 g dovleac copt 250 g cremă mascarpone 130 g zahăr 300 ml frişca 1 portocală 1 lingură gelatină Mod de preparare: Se separă ouăle, albuşurile se bat […]
Pofta buna!