Tort cu dovleac si ciocolata neagra

Printeaza

Tort cu dovleac si ciocolata neagra din: dovleac, faina, malai, zahar, praf de copt, oua, smantana, esenta de rom, ciocolata neagra, frişcă lichidă, unt.

 

Ingrediente:Tort_cu_dovleac_si_ciocolata_neagra

  • 1 kg dovleac
  • 40 g făină
  • 40 g mălai fin
  • 150 g zahăr
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 ouă
  • 2 linguri smântână
  • esenţă de rom

Pentru cremă:

  • 250 g ciocolată neagră
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 70 g unt

Pentru decor:

  • 2 linguriţe cacao

Mod de preparare:

Pentru aluat, dovleacul se pune la fiert 20 de minute, apoi se mârunţeste si se adaugă zahărul, ouăle, făina, mălaiul şi praful de copt.

Se adaugă apoi smântână $i esenţa de rom. Se toarnă compoziţia într-o formă cu pereţi detaşabili, unsă cu unt.

Se coace 35-45 minute.

Pentru cremă, ciocolata ruptă bucăţi se pune la topit la bain-marie.

Intre timp, în alt vas, se fierbe frişca, iar aceasta se toar­nă apoi încet peste ciocolată.

Se amestecă bine şi se pune untul. Se dă le rece 15 minute.

Blatul se pune pe vasul de servit, se unge cu crema rece si se presară cu cacao cernută. Se consumă după două ore.

Tort cu dovleac si ciocolata neagra

Tort_cu_dovleac_si_ciocolata_neagra

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tort de Paşte

Tort cu dovleac si mascarpone

Tort cu dovleac si mascarpone din: faina, cacao, oua, praf de copt, iaurt, ulei, dovleac, mascarpone, zahar, ciocolata. Ingrediente: 250 g făină 2/3 pahar cacao 4 ouă 1/2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1 l praf de sare 1/2 pahar iaurt 250 g dovleac curăţat 170 ml ulei 2 pahare zahăr 700 g dovleac […]

 

Tort_cu_portocale_si_dovleac

Tort cu portocale si dovleac

Tort cu portocale si dovleac din: oua, zahar, faina, dovleac, mascarpone, frisca, portocala, gelatina. Ingrediente: 2 ouă 2 linguri zahăr 2 linguri faină sare Pentru cremă: 250 g dovleac copt 250 g cremă mascarpone 130 g zahăr 300 ml frişca 1 portocală 1 lingură gelatină   Mod de preparare: Se separă ouăle, albuşurile se bat […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.