Tort cu dovleac
PrinteazaTort cu dovleac din: zahar, dovleac, iaurt, faina, margarina, nuca de cocos, ciocolata, migdale, praf de copt, scortisoara.
- 150 g zahăr
- 150 g dovleac curăţat
- 140 g iaurt
- 100 g făină
- 100 g margarină
- 50 g nucă de cocos
- 50 g ciocolată
- 50 g migdale feliate
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 1/2 linguriţă scortisoară
Mod de preparare:
Dovleacul tăiat cubuleţe se fierbe în apă cu puţină sare, apoi se strecoară, se pisează şi se lasă la răcit.
Oul întreg se bate cu zahărul, zahărul vanilat, cu margarina, se adauga iaurtul şi piureul de dovleac, apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt, pastilele de ciocolată, scorţişoara şi nuca de cocos.
Compoziţia se pune într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt şi se presară cu migdalele feliate. Se coace 30-40 de minute la 175 de grade.
Pofta buna!