Tort Duethe chocolate
PrinteazaTort Duethe chocolate din: unt, zahar brun, oua, faina, praf de copt, bicarbonat, apa, cacao, miere, lichior, frisca, ciocolata, iaurt, gelatina.
Pentru blat:
- 90 g unt
- 100 g zahăr brun
- 2 ouă
- 130-135 g făină
- 3 g praf de copt
- 1,2 g bicarbonat de sodiu
- 150 ml apă fierbinte
- 25 g cacao
Pentru sirop:
- 200 ml apă fierbinte
- 2-3 linguri de miere
- lichior Amaretto
Pentru mousse de ciocolată neagră:
- 150 ml frişcă lichidă (smântână pentru frişcă)
- 150 ml ciocolată cu lapte
- 3-4 folii de foi de gelatină
- 190 ml frişcă pentru mixat
Pentru mousse de ciocolată albă:
- 80 g ciocolată albă
- 150 ml iaurt
- 4 folii de gelatină
- 100 ml frişcă
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul aşa:
Mixezi untul cu zahărul până devine cremos. Adaugi ouăle, apoi făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul stins într-o linguriţă de oţet, cacaua, apoi apa fierbinte. Amesteci totul până obţii o pastă lucioasă.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coci la temperatura de 170-175 grade Celsius, timp de 20-30 de minute. Scoţi apoi blatul şi-l laşi la răcit cel puţin o oră.
Pregăteşti mousse-ul de ciocolată neagră aşa:
Topeşti ciocolata în frişca lichidă. în acest timp pui la înmuiat foile de gelatină. Separat, mixezi frişca.
Foile de gelatină le scurgi şi le încorporezi în mixul de ciocolată şi frişcă. Amesteci totul cu frişca bătută, foarte uşor, pentru a fi o compoziţie aerată. Torni totul peste blatul însiropat şi-l dai la frigider timp de o oră.
Pregăteşti mousse-ul de ciocolată albă aşa:
Amesteci ciocolata albă cu iaurtul şi le pui pe foc pentru a se omogeniza. In timpul acesta pui la înmuiat 4 folii de gelatină, pe care le adaugi, după ce s-au hidratat, peste mixul de ciocolată şi iaurt. Baţi 100 ml de frişcă 6 şi o încorporezi în mixul de ciocolată şi iaurt.
Torni compoziţia peste forma scoasă de la frigider. Ornezi tortul după preferinţe, cu fructe sau cu cremă ganaj de ciocolată.
Pofta buna!