Tort dulce-acrisor

Printeaza

Tort dulce-acrisor din: oua, zahar, faina, praf de copt, frisca lichida, suc de portocale si budinca de vanilie.

Ingrediente:

pentru blat:

  • 4 oua
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

pentru umplut:

  • 500 ml frisca lichida

pentru galzura:

  • 400 ml suc de portocale
  • 5 linguri zahar
  • un plic praf de budinca de vanilie

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se amestecă făina cu praful de copt. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Când spuma începe să devi­nă tare, se adaugă zahărul şi se continuă baterea. Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, amestecând după fiecare. Se pune, în ploaie, făina amesteca­tă cu praful de copt.

Se toarnă imediat compoziţia în forma rotundă cu pereţi detaşabili si se coace pentru 20 de minute.

Se scoate când e uşor răcit, se taie şi se umple cu frişca bătută.

Pentru glazură, 100 ml de suc se amestecă cu praful de budincă, iar restul se pune pe foc cu zahărul.

Când fierbe, se adaugă amestecul de suc şi praf şi se fierbe 5 minute până ce se întăreşte. Se lasă un pic să se răcească, se toarnă peste tort şi se lasă să se închege.

Tort dulce-acrisor

Tort_dulce_acrisor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.