Tort dulce-acrisor
PrinteazaTort dulce-acrisor din: oua, zahar, faina, praf de copt, frisca lichida, suc de portocale si budinca de vanilie.
Ingrediente:
pentru blat:
- 4 oua
- 125 g zahar
- 125 g faina
- 1/2 plic praf de copt
pentru umplut:
- 500 ml frisca lichida
pentru galzura:
- 400 ml suc de portocale
- 5 linguri zahar
- un plic praf de budinca de vanilie
Mod de preparare:
Intr-un vas se amestecă făina cu praful de copt. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Când spuma începe să devină tare, se adaugă zahărul şi se continuă baterea. Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, amestecând după fiecare. Se pune, în ploaie, făina amestecată cu praful de copt.
Se toarnă imediat compoziţia în forma rotundă cu pereţi detaşabili si se coace pentru 20 de minute.
Se scoate când e uşor răcit, se taie şi se umple cu frişca bătută.
Pentru glazură, 100 ml de suc se amestecă cu praful de budincă, iar restul se pune pe foc cu zahărul.
Când fierbe, se adaugă amestecul de suc şi praf şi se fierbe 5 minute până ce se întăreşte. Se lasă un pic să se răcească, se toarnă peste tort şi se lasă să se închege.
Tort dulce-acrisor
Pofta buna!