Tort dulce de morcovi
PrinteazaTort dulce de morcovi din: oua, faina, zahar, morcovi, praf de copt, ulei, scortisoara, nucsoara, nuci, crema de branza.
- 3 oua
- 175 g făină
- 200 g morcovi
- 340 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- 100 ml ulei
- o linguriţă scortisoară
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 1/2 linguriţă sare
- 150 g nuci
Pentru umplutură:
- 400 g cremă de brânză
- 150 g zahăr pudră
Pentru ornat:
- 100 g nuci măcinate
Mod de preparare:
Se amestecă praful de copt, făina, sarea şi aromele. Se mărunţesc nucile nu foarte mărunt. Se bat ouăle cu zahărul pentru a obţine un amestec spumos, în care se adaugă 2 linguri apă caldă. Apoi se pune uleiul.
Se adaugă în mai multe reprize făina, nucile şi morcovii raşi. Se toarnă aluatul în forma de copt unsă cu unt. Se coace 55 de minute şi se lasă apoi la răcit.
Pentru umplutură şi decor, se freacă crema de brânză cu zahărul, se taie blatul în două şi se recompune cu crema de brânză la interior şi exterior.
Se ornează cu nuci măcinate.
Pofta buna!