Absintul, adesea denumit „Fée Verte” (Zâna Verde), este o băutură alcoolică învăluită în mituri, controversă și fascinație culturală. Origini și Descoperire Absintul își are originile în Val-de-Travers, o regiune din cantonul Neuchâtel al Elveției, la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Inițial, a fost creat ca un elixir medicinal de către […]
Tort cu dulceata de visine
PrinteazaTort cu dulceata de visine din: dulceata de visine, oua, ulei, zahar, faina, vanilie, sare.
Ingrediente:
- 1/2 borcan cu dulceaţă de vişine
- 6 ouă
- 6 linguri cu ulei
- 6 linguri cu zahăr
- 1 cană cu făină
- 3-4 plicuri cu zahăr vanilat
- 1 fiolă cu esenţă de vanilie
- 1 linguriţă cu coajă rasă de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Separă gălbenuşurile de albuşuri. Intr-un castron, bate albuşurile spumă cu un praf de sare.
Când s-au întărit, adaugă zahărul lingură cu lingură şi bate până când albuşurile stau ţepene.
Freacă gălbenuşurile şi adaugă treptat uleiul, până ce obţii o maioneză omogenă. Aromati-zează cu esenţa de vanilie. Incorporeaz-oîn albuşurile bătute şi amestecă energic.
Cerne făina şi încorporeaz-o în compoziţie cu mişcări de sus în jos, pentru a nu pierde aerul din spumă.
La final, adaugă coaja rasă de lămâie. Unge cu ulei o tavă de copt şi pudreaz-o cu făină. Toarnă compoziţia şi dă la cuptor 30-40 de minute.
După ce s-a răcorit, scoate blatul din formă şi unge-l cu dulceaţă de vişine din belşug.
Tort cu dulceata de visine
Pofta buna!
Absintul: Descoperă Istoria, Secretele și Cocktailuri