Tort cu dulceata
PrinteazaTort cu dulceata din: unt, oua, zahar, faina, cacao, ciocolata, dulceata.
Pentru blat:
- 125 g unt
- 4 ouă
- 125 g zahăr pudră
- 60 g făină integrală de grâu
- 100 g cacao 20-22% grăsime
- coaja rasă de la o lămâie
- circa 50 g ciocolată neagră sau ciocolată cu lapte (rasă)
Pentru umplutură:
- dulceaţă de portocale
Mod de preparare:
Freci untul spumă, adaugi pe rând cele 4 gălbenuşuri, zahărul pudră, făina integrală de grâu cernută şi 100 g cacao.
Apoi adaugi coaja rasă de la o lămâie şi cele 4 albuşuri bătute spumă.
Răstorni totul într-o tavă (de mărime potrivită) unsă bine cu unt şi o dai la cuptor pentru 30-40 de minute.
Când s-a răcit blatul, îl tai în două şi îl umpli cu dulceaţa de portocale.
Deasupra razi bucata de ciocolată neagră sau cu lapte, presărând-o pe toată suprafaţa tortului.
Tort cu dulceata
Pofta buna!