Tort egiptean
PrinteazaTort egiptean: oua, zahar, faina, alune, lapte, unt, amidon, baton de vanilie, frisca.
Ingrediente blat:
- 6 albuşuri
- 6 linguri zahăr
- 1 lingură şi jumătate de făină
- 120 g alune măcinate şau nuci
Ingrediente crema I:
- 6 gălbenuşuri
- 6 linguri zahăr
- 340 ml lapte
- 170 g unt
- 2 linguri amidon
- 1 baton de vanilie
Ingrediente crema II:
- 220 ml frişcă
- 150 g zahăr
- 120 g alune sau nuci zdrobite în bucăţi mai mari
Mod de preparare:
Impărţi ingredientele în 3 şi pregăteşti 3 blaturi în felul următor: baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi baţi până ce acesta se topeşte. Amesteci făina cu nucile măcinate şi o încorporezi în albuşuri. Omogenizezi uşor şi nivelezi compoziţia pe fundul unei tăvi rotunde tapetate cu hârtie de copt. Dai tava la cuptor pentru circa 25 de minute.
Cele 6 gălbenuşuri rămase de la foi le amesteci într-o crăticioară cu amidonul, zahărul şi laptele adăugat treptat. Pui crăticioara pe toc şi amesteci încontinuu, până se îngroaşă şi devine ca o budincă. Laşi apoi să se răcească. Untul moale îl mixezi într-un vas, apoi încorporezi crema de gălbenuşuri şi băţul de vanilie tăiat,sau zdrobit mărunt.
Topeşti zahărul, apoi îl torni în strat subţire pe o tavă unsă cu puţină grăsime. Laşi să se răcească şi îl dezlipeşti uşor, apoi îl mărunţeşti (pui tjp[fcăţile într-o pungă de plastic şi le zdrobeşti cu sucitorul. Baţi frişca tare şi adaugi caramelul zdrobit şi miezul de nucă sau alunele tocate. Dai crema la frigider câteva ore.
Asamblezi tortul asa: Pe un platou aşezi prima foaie, 1/3 din crema de vanilie şi 1/3 din frişcă. Procedezi la fel şi cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frişcă. Decorezi cu fire de caramel şi jumătăţi de miez de nucă.
Tort egiptean
Pofta buna!