Tort cu ciocolata si pricomigdale din: oua, faina, praf de copt, unt, zahar, frisca, zahar, ciocolata neagra, lapte, pricomigdale. Ingrediente: Pentru blat: 4 oua 365 g faina 7 g praf de copt 250 g unt 250 g zahar Pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 30 g zahar 300 g ciocolata neagra Pentru glazura: 100 g ciocolata
Tort englezesc
PrinteazaAcest tort tradiţional din Anglia şi Irlanda se prepară de Florii, în ultima duminică înainte de Paşte.
Tradiţia datează din perioada în care servitoarelor li se permitea să-şi viziteze familiile, prilej cu care ele aduceau acasă un tort.
Numele derivă, probabil, de la cuvântul latinesc simila, însemnând “fin” şi se referă probabil la făina din care se pregăteşte aluatul.
Amestecul este similar celui din care se prepară un chec uşor cu fructe, conţinând făină albă, unt, zahăr, condimente dulci, fructe uscate şi coajă confiată de citrice.
După ce a fost copt, blatul se îmbracă în marţipan, iar deasupra se aşază de jur împrejur 11 bile de marţipan, care îi reprezintă pe apostoli (fără luda).
Tortul se decorează uneori cu o singură bilă, aşezată în centrul blatului, care îl reprezintă pe lisus.
Irlandezii prepară un tort Simnel decorat într-un mod asemănător, la care se adaugă însă viorele confiate, care reprezintă bucheţelele de flori de primăvară pe care fiicele le aduceau mamelor în dar împreună cu tortul.
Tort englezesc
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort cu ciocolata si pricomigdale
Tort caramel cu migdale
Tort caramel cu migdale din: unt, oua, zahar, miere, frisca, ciocolata, faina, praf de copt, migdale, cacao. Ingrediente: Pentru blat: 100 g unt 5 ouă 165 g zahăr 100 g miere 180 ml frişca lichidă 65 g ciocolată neagră 165 g făină 10 g praf de copt 100 g migdale măcinate 25 g cacao Pentru umplutură: […]
Pofta buna!