Tort espresso cu brânză şi ciocolată albă
PrinteazaTort espresso cu brânză şi ciocolată albă din: unt, zahar, ou, faina, migdale, cacao, praf de copt, lapte, boabe de fasole, gelatina, ciocolata alba, branza de vaci, suc de lamaie, frisca, espresso, zahar pudra.
- 130 g unt moale
- 120 g zahar
- 1 ou
- 100 g faina
- 40 g migdale toacte
- 4 linguri cacao
- 1 varf de cutit praf de copt
- 3 linguri lapte
- 500 g boabe de fasole uscata pentru ingreunat
- 10 foi gelatina
- 200 g ciocolata alba
- 700 g branza de vaci
- 2 linguri suc de lamaie
- 400 g frisca
- 4 linguri espresso rece
- 3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (0 26 cm). Se bate untul cu 70 g zahăr şi se înglobează oul.
Se amestecă făina cu migdale, 2 linguri de cacao şi praf de copt; se înglobează în compoziţia de unt, alternând cu laptele.
Se dă compoziţia în formă şi se nivelează.
Se aşază deasupra o foaie de hârtie de copt, peste care se repartizează boabele de fasole uscată, pentru îngreunat.
Se coace blatul în alb cca 15-20 min. Se scoate apoi foaia de copt de deasupra, cu tot cu boabele de fasole, şi se lasă să se răcească blatul.
Se înmoaie gelatina în apă rece.
Se toacă ciocolata albă şi se topeşte în bain-marie. Se amestecă brânza de vaci cu 50 g zahăr.
Se încălzeşte sucul de lămâie si se dizolvă gelatina în el; se înglobează în amestecul de brânză, care se amestecă apoi cu ciocolata răcorită.
Se adaugă la final 150 ml frişcă bătută şi se amestecă.
Se însiropează blatul cu 2 linguri de cafea şi se repartizează deasupra crema; se pudrează cu cacao şi se dă la frigider cca 4 ore.
Se bat 250 g frişcă împreună cu zahărul pudră; se înglobează cafeaua.
Se repartizează pe tort şi se ornează eventual cu elemente decorative din ciocolată.
Tort espresso cu brânză şi ciocolată albă
Pofta buna!