Tort espresso de frisca
PrinteazaTort espresso de frisca
Ingrediente blat de ciocolată :
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 60 g făină
- 40 g amidon
- 1 vârf de cuţit de praf de copt
- 2 linguri de cacao
Ingrediente crema :4 foi de gelatină, 2 ceşti espresso tare, 600 ml frişcă, 60 g zahăr, 4 linguri gem de prune, fulgi de ciocolată Mocca
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 175 de grade, se bat ouăle cu 3 linguri de apă rece, adăugând şi zahărul în ploaie.
Apoi se amestecă făina, amidonul, praful de copt şi cacaoa. Se aşează hârtie cerată în formă, se toarnă coca şi se coace timp de 20 de minute, după care se scoate din formăşi se dă la răcit.
Pentru umplutură, se înmoaie gelatina în apă rece şi se topeşte în expresso fierbinte, amestecând continuu.
Batem frişca cu zahărul, apoi se pun deoparte şase linguri de frişcă pentru ornat.
Se amestecă gelatina expresso cu restul de frişcă.
Blatul se taie în două, iar partea de jos se unge cu gem de prune. Se întinde jumătatea din cremă mocca pe blat, se pune deasupra cealaltă jumătate de blat şi se decorează cu frişcă, folosind şpriţul.
Se lasă tortul să se răcească timp de două trei ore.
Înainte de a-l servi, se ornează cu fulgi de ciocolată mocca şi cafea expresso.
Pofta buna!
Imi place cum iese tortul cu espresso. Imi place gustul cafelei in desert