Tort exotic cu frisca
PrinteazaTort exotic cu frisca din: unt, ciocolata, fulgi de porumb, alune, nuci, fructe, iaurt, zahar, gelatina, frisca.
Pentru blat:
- 100 g unt
- 100 g ciocolată neagră
- 150 g fulgi de porumb
- 150 g alune şi nuci tocate
Pentru crema:
- fructe proaspete (portocale, kiwi, struguri)
- 500 g iaurt simplu
- 3 linguri cu zahăr
- 600 ml frişcă
- 4 plicuri cu gelatină
Mod de preparare:
Topeşte ciocolata împreună cu untul. Când s-a răcorit, toarn-o peste amestecul de fulgi şi alunele cu nucile tocate mărunt.
Pune compoziţia în forma dorită şi dă la rece. Pentru cremă, înmoaie gelatina conform instrucţiunilor de pe plic. Combină iaurtul cu zahărul şi treptat adaugă gelatina. Amestecă bine până se încorporează totul.
Când începe să se întărească, pune 400 g de frişcă bătută. Toarnă jumătate peste blat, aşază fructe proaspete tăiate, apoi cealaltă jumătate de compoziţie de frişcă.
Ornează cu restul de frişcă şi fructe, iar marginile îmbracă-le în fulgi simpli de porumb. Ţine-l la frigider cel puţin 2 ore înainte de servire.
Pofta buna!