Tort fara coacere

Printeaza

Tort fara coacere din: biscuiti de cacao, unt, crema de ciocolata, cafea, ciocolata cu lapte, smantana, foi gelatina, lapte, ciocolata alba, scortisoara sau nes si ciocolata cu cafea.

 

Ingrediente:Tort_fara_coacere

Pentru blatul de biscuiţi:

  • 250 g biscuiţi de cacao
  • 150 g unt
  • 2 linguri mari cremă de ciocolată cu alune {ciocolată tartinabilă)

Pentru crema de cafea şi ciocolată:

  • 100 ml cafea tare, neîndulcită
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 300 ml smântână dulce pentru frişcă
  • 1 linguriţă cafea măcinată
  • 2 foi gelatină sau 1 lingură rasă granule de gelatină (albă)

Pentru mousse-ul de ciocolată albă:

  • 50 ml lapte
  • 100 g ciocolată albă
  • 120 ml smântână dulce pentru frişcă
  • 1 foaie gelatină sau 1 linguriţă cu vârf granule de gelatină (albă)
  • 1 linguriţă scorţişoară sau nes (opţional)

Pentru ornat:

  • 100 g ciocolată cu cafea
  • 2-3 biscuiţi cu cacao sau nes ori pudră de cacao

 

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa: sfărâmi biscuiţii cu ajutorul unui sucitor sau îi macini în robot sau blender.

Topeşti untul şi îl amesteci cu biscuiţii şi cu crema de ciocolată cu alune.

Ungi cu ulei o formă de 24 cm, cu inel detaşabil de preferinţă, şi aşezi în ea „aluatul”, presându-l şi nivelându-l cu dosul unei linguri.

Ţii amestecul la frigider, până prepari crema.

Pregăteşti crema aşa:

Pui cafeaua proaspăt făcută şi răcită, ciocolata ruptă în bucăţele şi frişca nebătută, la bain-marie sau într-o oală cu pereţi dubli, la foc mic şi amesteci până când se topeşte ciocolata. Dai vasul deoparte şi adaugi cafeaua măcinată.

Laşi să se infuzeze, până se hidratează gelatina, astfel: pui gelatina într-un bol cu apă rece (atât cât să treacă cu 2-3 degete peste şi laşi la înmuiat circa 10 minute).

Scoţi gelatina din apă, dacă este sub formă de foiţe, sau o scurgi bine, dacă este sub formă de granule şi o topeşti la microunde sau la bain-marie.

Ai grijă ca nu cumva să o dai în clocot, fiindcă îşi pierde calităţile de închegare. Când vedeţi că s-a lichefiat, e gata! Laşi să se răcorească puţin (1 minut îi ajunge).

Scoţi o lingură din crema de ciocolată şi cafea şi o amesteci cu gelatina topită. Pui apoi amestecul în cremă, amestecând energic.

Acoperi şi pui la frigider pentru circa 15-20 de minute. Scoţi din frigider forma de tort cu blatul.

Scoţi şi crema de cafea şi ciocolată şi o baţi cu mixerul, timp de aproximativ 2 minute.

Torni apoi crema peste blatul de biscuiţi şi o dai la rece pentru încă 20 de minute, timp în care pregăteşti spuma de ciocolată albă.

Pentru mousse-ul de ciocolată albă, pui laptele şi ciocolata albă, ruptă în bucăţele, la topit la bain-marie sau la foc foarte mic, într-o oală cu fund dublu.

Amesteci des, până se topeşte ciocolata. Laşi să se răcorească pe un grătar de bucătărie. Gelatina o înmoi şi o topeşti în acelaşi mod ca mai sus.

Baţi frişca uşor, doar cât să prindă consistenţă şi o adaugi apoi în compoziţia răcorită, împreună cu scorţişoara sau nesul. Torni spuma cu grijă, peste crema neagră şi o nivelezi uşor cu dosul unei linguri.

In felul acesta, straturile nu se vor uni (deşi nu ar fi chiar aşa de rău, având în vedere că vei obţine un efect marmorat).

Ţii tortul la frigider peste noapte sau cel puţin 5-6 ore, după care poate fi servit.

Nu înainte de a-l orna, cu nişte cârlionţi de ciocolată cu cafea şi „praf” de biscuiţi sau cacao ori nes.

 

Tort fara coacere

Tort_fara_coacere

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.