Tort festiv de frişca impodobit cu perle
PrinteazaTort festiv de frişca impodobit cu perle din: oua, zahar, faina, amidon, sochine, vin rosu, frisca, gelatina, ciocolata.
Blat:
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 100 g făină
- 20 g amidon.
Umplutură:
- 12 smochine proaspete
- 300 ml vin roşu
- 80 g zahăr
- 300 ml frişca
- 8 foi de gelatină albă
Cremă :
- 300 g frişca
- 150 g ciocolată albă
- 3 pliculeţe de întăritor de frişca.
în plus:
- periuţe din zahăr argintii
- foiţă aurie
- 1 smochină uscată
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Pe acestea din urmă le baţi spumă apoi incorporezi treptat zahărul, bătând vârtos. Amesteci şi gălbenuşurile, apoi le torni în spumă.
Cerni peste amestecul de ouă făina amestecată cu amidon, amesteci până obţii o cocă. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt şi dai aluatul la cuptor cea 12 minute, la foc moderat. După ce-l scoţi, îl laşi să se răcească
Umplutura:
Inmoi gelatina, speli smochinele, le tai bucăţele, încălzeşti vinul într-o olicică şi pui smochinele şi zahărul să dea într-un clocot. Dai olicica deoparte. Introduci gelatina în vin, apoi îl pui la frigider pentru 1 oră, să obţii un jeleu.
In el o sa incorporezi masa de frişca Blatul îl tai în felii, pe care le aşezi într-un castron tapetat cu folie alimentară de plastic. Resturile de blat le fărâmiţezi. Pui 1/3 din crema de smochine peste felii, apoi 1/3 din firimituri.
Repeţi operaţiunea de 2 ori. Pui tortul la frigider 2 ore. Intre timp topeşti ciocolata la bain-marie şi baţi frişca bine, apoi le amesteci. Scoţi tortul din frigider, îl răstorni pe platou, scoţi folia şi îl îmbraci complet cu crema de frişca. Il decorezi cu perle de zahăr şi cu smochina pe care ai aplicat foiţa aurie.
Pofta buna!
Foarte bun tortul asta de frisca.