Tort festiv
PrinteazaO reteta de tort festiv din: zahar vanilat, unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, cacao, zahar pudra si ciocolata de menaj.
- 1 pliculet zahar vanilat
- 450 g unt, la temperatura camereai
- 200 g zahar tos
- 3 oua
- 125 g faina
- 1 praf de copt
- 50 g cacao, cernuta
- 50 g zahar pudra
- 200 g ciocolata neagra, de menaj topita si lasata la racit putin
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 190 C. Bate cu un tel 200 g unt împreună cu zahărul tos, până când se dizolvă zahărul. Treptat, încorporează în acest amestec ouăle, apoi făina şi cacaua. Toarnă acest amestec în două tăvi de copt rotunde, cu diametrul de 20 cm şi coace la cuptor timp de 20 min.
Verifică dacă e gata cu metoda scobitorii înfipte în aluat: dacă aceasta iese curată, blatul este copt. Lasă la răcit 5 min, apoi răstoarnă cele două blaturi pe un grătar, să se răcească complet.
Bate untul rămas cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. împarte amestecul obţinut în două şi pune-1 în castroane diferite, încorporează ciocolata neagră în- tr-unul dintre cele două castroane. întinde amestecul de unt peste unul dintre cele două blaturi, apoi aşază celălalt blat deasupra, întinde crema de ciocolată peste celălalt blat.
Ornează cu ciocolată rasă, fulgi de cocos şi ouă de ciocolată sau cu marzipan, după preferinţă.
Tort festiv
Pofta buna!