Tort fin cu crema de coacaze
PrinteazaTort fin cu crema de coacaze din: margarina, sare, zahar pudra, ou, faina, migdale, scortisoara, coacaze rosii, suc de lamaie, amidon, zahar.
Poate te intereseaza si Tort cu gem de capsuni
Ingrediente:
- 125 g margarina
- sare
- 100 g zahar pudra
- 1 ou
- 200 g faina
- 200 g migdale macinate
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 600 g coacaze rosii
- 4 albusuri
- 1 lingurita suc de lamaie
- 3 linguri amidon sau alt intaritor
- 200 g zahar
Mod de preparare:
Puneti intr-un castron margarina, 1 varf de cutit de sare si 90 g din zaharul pudra cernut si framantati totul cu mixerul.
Adaugati si oul. Incorporati faina, 50 g migdale si 1/2 lingurita scortisoara. Formati o sfera din aluat, infasurati-l in folie alimentara si lasati-l circa 1 ora la frigider.
Tncalziti cuptorul la 180°C. Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, formand un cerc (0,30 cm). Tapetati cu el o forma de sufleu (0,26 cm). Presati marginea bine, intepati blatul de mai multe ori.
Asezati peste el hartie de copt si boabe uscate de mazare sau fasole. Coaceti-l circa 20 de minute, pe al doilea nivel al cuptorului. Intre timp desprindeti 500 g coacaze de pe ciorchine.
Bateti albusurile cu 1 varf de cutit de sare si sucul de lamaie. Adaugati intaritorul, turnati zaharul in ploaie si bateti in continuare inca 5 minute, astfel incat amestecul sa devina spumos si aerat.
Incorporati 150 g migdale, 1/2 lingurita de scortisoara si coacazele pregatite. Indepartati hartia de copt si boabele uscate, intindeti bezeaua peste blat si coaceti prajitura alte 60 de minute.
Inainte de servire, presarati-o cu zahar pudra si ornati-o cu restul de coacaze.
Tort fin cu crema de coacaze
Pofta buna!
Ii voi ruga pe copii sa ma ajute la acest tort cu coacaze. Va fi o surpriza placuta pentru doamna mea 🙂