Tort in floare
PrinteazaTort in floare din: oua, zahar, faina, mere, unt, stafide, sare, esenta de lamaie, apa, frisca, colorant alimentar.
Pentru blat:
- 8 ouă
- câte 8 linguri zahăr si făină
- 1,5 kg mere
- 250 g zahăr
- 40 g unt
- 50 g stafide
- sare
Pentru sirop şi ornat:
- 9 linguri zahăr
- 1 fiolă esenţă de lămâie
- 300 ml apă
- 500 ml friscă
- 4 linguri zahăr
- colorant roşu alimentar
- diferite fructe
Mod de preparare:
Se curăţă merele de coajă şi li se scot cotoarele. Se aşază într-o cratiţă de 51, iar în loc de cotor se umple fiecare cu stafide şi câte o bucăţică de unt. Se presară 250 g zahăr, apoi se dau 30 min. la cuptorul încins.
Cu cca 10 min. înainte de a fi gata merele, se prepa ră pandişpanul. Se separă ouăle.
Se bat albuşurile cu zahăr şi puţină sare, se adaugă gălbenuşurile şi făina, amestecând încet.
Se toarnă peste mere şi se pune din nou la cuptor, timp de 30-35 min.
Pentru sirop se fierbe apa cu 5 linguri zahăr. Când s-a răcit, se adaugă esenţă de lămâie. Se lasă blatul să se răcească 10-15 min., se pune pe un platou şi se însiropează. Se bate frişca, se adaugă 4 linguri zahăr şi colorantul roşu alimentar.
Se îmbracă tortul cu frişca; se ornează cu fructe şi flori.
Pofta buna!