Tort florentin cu visine
PrinteazaTort florentin cu visine din: oua, zahar, migdale, cacao, praf de copt, fulgi de migdale, miere, visine, gelatina cu aroma de visine, zahar, crema de branza, frisca, zahar vanilinat.
- 4 oua
- 75 g zahar
- cate 100 g migdale si alune macinate
- 1 lingura de cacao
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente crema:
- 80 g fulgi de migdale
- 80 g miere
- 1 borcan visine
- 1 plic gelatina cu aroma de visine
- 75 g zahar
- 200 g crema de branza
- 800 g frisca
- 3 plicuri zahar vanilinat
- 1 plic intaritor pentru frisca
Mod de preparare:
Preincslziti cuptorul la 180°C. Separati ouale. Bateti albuşurile si 40 g zahar. Bateti galbenusurile si restul de zahar.
Adaugati aici bezeaua, migdalele, alunele, cacaua si praful de copt. Coaceti aluatul intr-o forma rotunda 20-25 de minute.
Tapetati o tava cu hartie pentru copt. Amestecati mierea cu fulgii de migdale, turnati amestecul in forma si coaceti-l 15 minute.
Cat inca este cald, taiati-l in 12 bucati.
Scurgeţi visinele si completati sucul cu apa pana la 250 ml. Bateti gelatina cu 40 g zahar si sucul de visine, apoi dati la rece. Amestecati branza si restul de zahar.
Bateti 600 g frisca si 2 plicuri zahar vanilinat si incorporati-le in amestecul cu branza. Adaugati si gelatina.
Inchideti blatul intr-un inel de tort, intindeti jumatate din crema, apoi visinele si restul cremei si lasati tortul peste noapte la frigider.
Bateti restul de frisca, zaharul vanilinat si intaritorul si ornati tortul. Ornati cu cele 12 bucucati crocante de miere cu alune.
Tort florentin cu visine
Pofta buna!