Tort fluture cu crema alba
PrinteazaTort fluture cu crema alba din: oua, zahar, faina, ulei, zahar pudra, smantana, branza dulce, ananas, mandarine, capsuna, zmeura, fistic, ciocolata, cirese, unt, gris.
- 3 ouă
- 5 gălbenuşuri
- 120 g zahăr
- 120 g făină
- 3 linguri ulei
- 200 g zahăr pudră 3
- 50 ml smântână grasă
- 250 g brânză dulce
- 2 inele de ananas
- 100 g mandarine
- 1 căpşună
- 1 mână de zmeură
- 1 linguriţă fistic
- 2 spirale de ciocolată
- 2 cireşe
- unt şi griş pentru uns tava
Mod de preparare:
Trei albuşuri se bat bine cu mixerul, adăugându-se treptat zahărul pudră, până devin tari. Se adaugă, unul câte unul, trei gălbenuşuri, făina şi uleiul. Aluatul obţinut se întinde în tava de tort, tapetată cu unt şi griş, şi se dă la cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute sau până trece testul scobitorii.
Se lasă la răcit.
5 gălbenuşuri şi 100 g de zahăr pudră se bat cu telul, la bain-marie, până se obţine o spumă groasă. Se lasă la răcit.
Smântână se bate până se întăreşte, iar două treimi din ea se amestecă cu brânza, restul de zahăr pudră şi crema de ou. Când blatul s-a răcit, se spală tava şi se pune în ea blatul, peste care se toarnă crema.
Tortul se ţine la rece minimum patru ore, apoi se scoate din tavă şi se taie în două. Semicercurile obţinute astfel se întorc ca în imagine, se lipesc folosind un poş de ornat şi restul de smântână şi apoi se desenează aripile fluturelui.
Se decorează cu fructe, ca în imaginea de mai sus, şi cu spiralele de ciocolată.
Tort fluture cu crema alba
Pofta buna!