Tort de foi cu cacao

Printeaza

Tort de foi cu cacao din: oua, zahar, lapte, ulei, bicarbonat, faina, margarina, cacao.

Ingrediente pentru foi:Tort de foi cu cacao

  • un ou
  • 4 linguri zahăr
  •  4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  •  1/2 linguriţă bicarbonat
  • 8 linguri făină

Ingrediente pentru cremă:

  • 4 linguri făină
  •  o cană zahăr
  • 500 ml lapte
  •  1/2 pachet de margarină
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare:

Se prepară aluatul pentru foi: se ameste­că oul cu zahărul si laptele, apoi se adaugă uleiul si bicarbonatul stins cu oţet.

La sfârsit, se pune şi făina. Se frământă bine, după care se împarte aluatul în cinci părţi.

Se întinde fiecare bucată cu sucitorul şi foile obţinute se coc, pe rând, în tigaie.

După ce s-au copt toate foile, se prepară crema se pun într-un vas laptele, zahărul, făina si cacaua, şi se dau la foc mic.

Se amestecă încontinuu pentru a nu se forma cocoloaşe.

Când începe să se îngrose, se adaugă si margarina. Se lasă să fiarbă, după care se dă la rece.

După ce s-a răcit crema, se unge fiecare foaie cu cremă si se pun una peste alta. Se ornează cu ciocolată rasă.

 

Pfota buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.