Tort de foi cu cacao
PrinteazaTort de foi cu cacao din: oua, zahar, lapte, ulei, bicarbonat, faina, margarina, cacao.
- un ou
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri lapte
- 4 linguri ulei
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 8 linguri făină
Ingrediente pentru cremă:
- 4 linguri făină
- o cană zahăr
- 500 ml lapte
- 1/2 pachet de margarină
- 3 linguri cacao
Mod de preparare:
Se prepară aluatul pentru foi: se amestecă oul cu zahărul si laptele, apoi se adaugă uleiul si bicarbonatul stins cu oţet.
La sfârsit, se pune şi făina. Se frământă bine, după care se împarte aluatul în cinci părţi.
Se întinde fiecare bucată cu sucitorul şi foile obţinute se coc, pe rând, în tigaie.
După ce s-au copt toate foile, se prepară crema se pun într-un vas laptele, zahărul, făina si cacaua, şi se dau la foc mic.
Se amestecă încontinuu pentru a nu se forma cocoloaşe.
Când începe să se îngrose, se adaugă si margarina. Se lasă să fiarbă, după care se dă la rece.
După ce s-a răcit crema, se unge fiecare foaie cu cremă si se pun una peste alta. Se ornează cu ciocolată rasă.
Pfota buna!