Reteta zilei: Tort Foret Noire sau Padurea Neagra
PrinteazaTortul Foret Noire sau Padurea Neagra este un tort delicios facut din ciocolata si visine care isi are originea in Germania.
Unul din ingredientele principale sunt visinele.
Daca va ganditi sa pregatiti tortul Foret Noire in sezonul cand se coc visinele puteti utiliza visinele proaspete facand siropul pentru blat din acestea, iar in cazul in care vi se face pofta de tort Foret Noire cand nu mai sunt visine pe piata, puteti folosi visine congelate.
Ingrediente:
pentru blat:
- 140g ciocolata neagra
- 100g faina
- 6 oua
- 180g zahar
- 60g unt
- 1 lingurita praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat
- 50g amidon de porumb
pentru crema:
- 2 galbenusuri
- 50g zahar
- 25g faina
- 250ml lapte
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200ml frisca
pentru umplutura si sirop:
- 500g visine proaspete sau congelate
- 70ml visinata sau lichior
- 100g zahar
pentru ornare:
- 250ml frisca
- visine
- fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Intr-un vas se topeste ciocolata la bain marie si atunci cand este complet topita se adauga untul taiat cubulete.
Se amesteca bine cu o lingura de lemn pentru ca untul sa se topeasca definitiv si se lasa ciocolata sa se raceasca.
Galbenusurile se amesteca bine cu jumatate din cantitatea de zahar, in care apoi se adauga amestecul de ciocolata.
Albusurile se bat spuma cu cealalta jumatate de zahar, iar apoi se adauga peste compozitia de ciocolata si galbenusuri.
Se adauga treptat faina, amidonul de porumb si praful de copt care inainte s-au cernut impreuna.
La sfarsit se adauga pliculetul de zahar vanilat.
Se tapeteaza cu faina sau cu hartie de copt o tava de tort cu diametrul de 24 cm in care se va pune aluatul.
Se coace blatul in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade pentru 40-45 minute.
Dupa ce s-a copt blatul se scoate din cuptor si dupa 5 minute se asaza pe o farfurie sau un raft de sarma sa se odihneasca.
In timp ce blatul se coace in cuptor se pregateste crema.
Intr-o cratita galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana devine luminos si pufos, dupa care se adauga faina.
Laptele se pune la fiert cu coaja rasa de lamaie si cand este bine parfumat se ia de pe foc.
Se adauga teptat amestecul de galbenusuri, dupa care se pune din nou la fiert la foc mic amestecand pana se ingroase crema.
Cand crema s-a racit se adauga esenta de vanilie si 200g frisca, se amesteca bine, dupa care se introduce la frigider.
Dupa ce am pregatit crema preparam un sirop de visine.
Punem intr-o cratita visinata, visinele proaspete fara samburi sau visinele decongelate si zaharul.
Fierbem cateva minute pana ce visinele isi elibereaza siropul.
Scoatem visinele din sirop si le vom folosi ca umplutura pentru tort.
Cand blatul s-a racit, se taie in 3 discuri egale.
Se asaza primul disc pe o farfurie, se insiropeaza cu siropul de visine rezultat, se pun visinele pregatite pentru umplutura, dupa care se intinde jumatate din crema.
Se acopera cu al doilea disc si se procedeaza la fel ca la primul disc, dupa care se acopera cu al treilea disc care va fi si el insiropat.
Se orneaza tortul Foret Noire cu frisca, fulgi de ciocolata si visine.
Tortul Foret Noire sau Padurea Neagra se introduce la frigider si se serveste dupa cateva ore.
Tort Foret Noire sau Padurea Neagra
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort padurea neagra
- amidon de porumb
- tort padurea neagra reteta originala
- prajitura cu visine si ciocolata
- tort foret noir
- tort foret noire
- tort de ciocolata si frisca
- tort foret noire reteta originala
- prajitura foret noire
- prajitura padurea neagra
Mor de pofta, nu mai pot ce pofta mi-ai facut 🙂
mai cumpar de la cofetarie felii de tort Foret Noire, dar nu se compara cu cel facut in casa care e mult mai bun
Tortul Foret Noire e preferatul meu
Dap, imi place si mie
Place mult!
Imi dai si mie din prajitura asta 🙂