Tort fraged cu marmeladă
PrinteazaTort fraged cu marmeladă
- 7 gălbenuşuri
- 3/4 pahar zahăr pudră
- 20 g sare de amoniac bine pisat
- 1/2 pahar unt topit
- vanilie
- făină cît cuprinde
- marmeladă după gust
- cîteva nuci sau migdale tăiate
- 1 ou întreg
Mod de preparare:
Se freacă zahărul şi untul pînă se fac spumă. Se adaugă gălbenuşurile, unul cîte unul, amoniacul, vanilia, şi la sfîrşit făina.
Se frămîntă un aluat moale şi se lasă să se odihnească 20 min. Se împarte aluatul în 3-4 părţi şi se întind foi groase de 1 cm.
Se aşază în forma de tort o foaie, se unge cu un strat de marmeladă, se pune pe deasupra a doua foaie şi se unge din nou cu marmeladă. Se procedează astfel pînă se aşazăşi ultima foaie.
Aceasta se unge cu un ou bătut şi se presară cu nuci sau cu migdale tăiate. Se punela cuptor şi se lasă să se coacă la foc potrivit timp de 30 min.
Pofta buna!