Tort cu frisca, ananas si capsuni

Printeaza

Tort cu frisca, ananas si capsuni din: oua, zahar, apa rece, faina, praf de copt, zeama de lamaie, frisca lichida, iaurturi cu ananas, ananas bucăţele (din conservă),  căpşuni, floricele din fondant.

Tort cu frisca, ananas si capsuni

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri apă rece
  • 6-8 linguri făină
  • 1 praf de copt
  • zeamă de lămâie

Pentru cremă:

  • 1 l frişcă lichidă
  • 2 iaurturi cu ananas
  • ananas bucăţele (din conservă)

Pentru sirop:

  • zeama de la ananas

Pentru decor:

  • 2-3 căpşuni
  • floricele din fondant

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă, adaugi apa, zahărul şi mixezi până le topeş­te.

Pui treptat gălbenu­şurile, făina în ploaie şi praful de copt stins cu puţină zeamă de lămâie. Tomi compo­ziţia în tava tapetată şi dai la cuptorul preîn­călzit până trece testul scobitorii.

Pentru cremă: mi­xezi frişca şi iaurtul, adaugi bucăţe­lele de ananas şi dai la frigider 30 de minute.

Tai blatul răcit în două părţi egale. Aşezi primul blat pe un suport, îl însiropezi, apoi adaugi un strat din compoziţia de frişcă.

Pui şi cel de-al doilea blat, îl însiro­pezi şi acoperi cu restul de frişcă. Nive­lezi cu un cuţit frişca, după care deco­rezi cu floricele din fondant şi căpşuni. Dai tortul la frigider câteva ore.

Tort cu frisca, ananas si capsuni

Tort cu frisca, ananas si capsuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.