Tort cu frisca, ananas si capsuni
PrinteazaTort cu frisca, ananas si capsuni din: oua, zahar, apa rece, faina, praf de copt, zeama de lamaie, frisca lichida, iaurturi cu ananas, ananas bucăţele (din conservă), căpşuni, floricele din fondant.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri apă rece
- 6-8 linguri făină
- 1 praf de copt
- zeamă de lămâie
Pentru cremă:
- 1 l frişcă lichidă
- 2 iaurturi cu ananas
- ananas bucăţele (din conservă)
Pentru sirop:
- zeama de la ananas
Pentru decor:
- 2-3 căpşuni
- floricele din fondant
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă, adaugi apa, zahărul şi mixezi până le topeşte.
Pui treptat gălbenuşurile, făina în ploaie şi praful de copt stins cu puţină zeamă de lămâie. Tomi compoziţia în tava tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii.
Pentru cremă: mixezi frişca şi iaurtul, adaugi bucăţelele de ananas şi dai la frigider 30 de minute.
Tai blatul răcit în două părţi egale. Aşezi primul blat pe un suport, îl însiropezi, apoi adaugi un strat din compoziţia de frişcă.
Pui şi cel de-al doilea blat, îl însiropezi şi acoperi cu restul de frişcă. Nivelezi cu un cuţit frişca, după care decorezi cu floricele din fondant şi căpşuni. Dai tortul la frigider câteva ore.
Tort cu frisca, ananas si capsuni
Pofta buna!