Tort cu frişcă şi cu ananas
PrinteazaO reteta de tort cu frisca si cu ananas din: oua, miere, faina integrala de grau, miez de nuca, praf de copt, ulei, ananas, frisca, intaritor de frisca, miere si gelfix.
- 6 ouă
- 200 g de miere
- 200 g de făină integrală de grâu
- 50 g de miez de nucă tocat mărunt
- 1 linguriţă de praf de copt
- 3 linguri de ulei.
pentru umplutură şi garnitură:
- 1 cutie de ananas bucăţi (850 ml)
- 500 ml de frişcă
- 4 pacheţele de întăritor de frişcă
- 2 linguri de miere
- 100 g de miez de nucă tăiat
- 1 pachet de gelfix
- 16 jumătăţi de miez de nucă
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 180°C. Bateţi spumă ouăle, mierea şi 50 ml de apă fierbinte. Amestecaţi făina, nucile şi praful de copt şi încorporaţi în amestecul cu ouă. Adăugaţi şi uleiul.
Tapetaţi cu hârtie pentru copt o formă de sufleu (0 26 cm), adăugaţi aluatul şi coaceţi-l 35-40 de minute, apoi lăsaţi-l să se răcească.
Scurgeţi ananasul şi puneţi deoparte 16 bucăţi. Tăiaţi mărunt restul fructelor. Bateţi frişca şi întăritorul pentru frişcă, apoi îndulciţi cu miere.
Amestecaţi-o cu jumătate din ananas şi cu miezul de nucă, apoi încorporaţi gelifiantul.
Tăiaţi blatul în jumătate, pe orizontal, închideţi blatul de jos într-un inel pentru tort, turnaţi crema cu ananas, apoi acoperiţi cu al doilea blat.
Intindeţi 3/4 din frişca rămasă şi lăsaţi tortul cca. 2 ore la rece. Inainte de servire îmbrăcaţi marginea tortului în frişca rămasă. Ornaţi-l cu bucăţile de ananas şi cu miezul de nucă.
Tort cu frişcă şi cu ananas
Pofta buna!