Tort cu frisca, capsuni si cirese
PrinteazaTort cu frisca, capsuni si cirese din: oua, zahar, apa, faina, praf de copt, coaja de lamaie, zeama de lamaie, frisca lichida, capsuni, struguri, cirese, frunze de menta, zahar vanilat.
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 30 ml apă rece
- 8 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- coaja de la o lămâie
Ingrediente pentru sirop:
- 200 ml apă
- 150 g zahăr
- 1 lămâie (zeama şi coaja)
Ingrediente pentru cremă şi decor:
- 1 cutie mare frişcă lichidă
- 250 g căpşuni
- 250 g struguri
- 250 g cireşe
- frunze de mentă
- 4 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul, baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Când sunt spumă, adaugi zahărul câte puţin şi baţi în continuare, până când, răsturnând vasul, albuşul nu mai cade din bol.
Gălbenuşurile le freci bine, adăugând puţin câte puţin apă rece. Adaugi coaja de lămâie şi praful de copt.
Răstorni albuşurile peste gălbenuşuri şi amesteci cu o lingură de lemn. Făina cernută o adaugi în ploaie peste amestecul de ouă şi încorporezi mişcări de jos in sus.
Pui compoziţia într-o tavă cu pereţii detaşabili, tapetată cu hârtie de copt, la foc mediu, pentru 30-35 de minute. După ce s-a răcit, tai blatul în trei cu un cuţit lung şi cu lamă subţire.
Pregăteşti siropul, fierbi apa cu zahărul, zeama şi coaja de lămâie, timp de 5-6 minute, după care însiropezi foile blatului cu el.
Pregăteşti crema, speli fructele şi le tai mai mici. Aşezi fructele într-o strecurătoare şi le pudrezi cu zahăr vanilat.
Fiecare foaie de blat însiropată o ungi cu frişcă, aşezi mixul de fructe şi apoi altă foaie.
Pe deasupra acoperi tortul cu frişcă şi-l decorezi cu fructe, după imaginaţie. Dai tortul la rece până la servire.
Pofta buna!