Tort de frisca cu coacaze
PrinteazaTort de frisca cu coacaze din: ouă, zahăr, apă, ulei, făină, praf de copt, smântână pentru frişcă, zahăr, întăritor pentru frişcă, coacăze negre, fulgi de migdale, apă, esenţă de rom.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 8 linguri zahăr
- 4 linguri apă
- 6 linguri ulei
- 8 linguri făină
- 1 vârf cuţit praf de copt
Pentru umplutura:
- 500 ml smântână pentru frişcă
- 250 g zahăr
- 1 plic întăritor pentru frişcă
- 250 g coacăze negre
- fulgi de migdale, pentru decor
Pentru sirop:
- 100 ml apă
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriţă esenţă de rom
Mod de preparare:
Pentru blat, separi ouăle şi baţi albuşurile spumă tare. Adaugi treptat zahărul, alternativ cu apa şi mixezi până se încorporează.
Pui gălbenuşurile, unul cate unul, uleiul, iar la final adaugi făina amestecată cu praful de copt, încorporând uşor cu o spatulă.
Pui compoziţia într-o formă rotundă de tort şi o dai la cuptorul bine încins, până trece testul scobitorii. După ce s-a răcorit puţin, scoţi blatul din tavă şi-l laşi la rărit.
Intre timp, speli coacăzele şi le laşi la scurs. Baţi smântână cu zahărul şi întăritorul de frişcă şi o dai la rece.
Pui la fiert apa cu zahărul şi laşi până când se dizolvă complet. Amesteci până scade puţin, torni esenţa de rom şi dai deoparte. Laşi să se răcorească.
Tai blatul de tort în jumătate. însiropezi prima felie, întinzi un strat de frişcă şi din loc în loc presari coacăze. Aşezi jumătatea rămasă de blat, o însiropezi, pui frişcă şi coacăze.
Ornezi tortul cu frişcă şi coacăze, iar pe laterală şi pe deasupra presari fulgi de migdale. Dai tortul la rece peste noapte.
Tort de frisca cu coacaze
Pofta buna!