Tort cu frisca, fructe si aroma de vanilie

Printeaza

Tort cu frisca, fructe si aroma de vanilie din: oua, sare, faina, zahar, praf de copt, apa, esenta de vanilie, capsune, frisca, gelatina, zahar pudra, portocala.

Ingrediente pentru blat: 

  • 6 ouă
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri făină
  • 6 linguri zahăr
  • 1 linguriţă praf de copt

Ingrediente pentru sirop:

  • 100 ml apă
  • 1/2 fiolă esenţă de vanilie
  • 50 g zahăr

Ingrediente pentru umplutură şi decor:

  • 400 g căpşune sau fructe de pădure
  • 500 g frişcă
  • 1 plic (10 g) gelatină
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 portocală

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare împreună cu sarea, apoi adaugi treptat zahărul şi baţi până se dizolvă, încorporezi treptat făina cernută, praful de copt şi amesteci de jos în sus.

Torni compoziţia în tava unsă şi tapetată. Coci blatul 20 de minute, la foc mediu. Rece, îl scoţi din tavă şi îi îndepărtezi o parte din miez, păstrând pereţii şi baza de 2 cm.

Pentru sirop, fierbi apa cu zahărul, apoi adaugi esenţa de vanilie şi omogenizezi. Stropeşti blatul cu sirop cald.

Inmoi gelatina în 100 ml apă; după 10 minute, o topeşti la bain-marie.

Speli şi cureţi căpşunele şi 1/2 portocală. Mixezi 300 g căpşune, miezul portocalei, frişca, zahărul şi gelatina călduţă.

Umpli blatul cu crema şi îl decorezi cu frişcă şi fructele rămase.

Consumi tortul după ce l-ai păstrat la rece 3 ore.

Tort cu frisca, fructe si aroma de vanilie

Tort_cu_frisca_fructe_si_aroma_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.