Tort cu frişcă si fructe

Printeaza

O reteta de tort cu frisca si fructe din: oua, zahar, unt, sare, migdale, faina, zahar vnailat, capsune, branza mascarpone, galbenusuri, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca si bomboane.

Ingrediente:Tort cu frişcă si fructe

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 25 g unt
  • un praf sare
  • 2 linguri migdale măcinate
  • 4 linguri făină
  • un plic zahăr vanilat

Pentru cremă: 

  • 300 g căpşune
  • 300 g brânză mascarpone
  • 4 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr pudră
  • 2-3 picături esenţă de vanilie
  • 500 ml frişcă naturală
  • bomboane colorate pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle, se freacă gălbenuşurile cu un praf de sare si se bat albuşurile. Se adaugă zahărul, vanilia şi gălbenuşurile. Untul topit se toarnă uşor şi se bat în continuare. Se adaugă la final făina cernută si migdalele măcinate si se încorporează uşor ca să nu se lase. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se coace la foc potrivit.

In acest timp, se pregăteşte crema. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi cu vanilia. Se adaugă brânza mascarpone şi se încorporează uşor. Se lasă la rece. Se curăţă între timp căpşunele, se spală şi se scurg bine de apă. Se taie blatul în două foi, care se umplu cu cremă şi căpşune. Se îmbracă în cremă şi se ornează cu frişcă si bombonele colorate.

Tort cu frişcă si fructe

Tort cu frişcă si fructe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.