Tort cu frisca si portocale – reteta delicioasa
PrinteazaTort cu frisca si portocale din: oua, zahar, cacao, faina, lapte, amidon, unt, esenta de vanilie, frisca, portocale, mandarina, aschii de ciocolata.
Pentru blat:
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 4 linguri cacao
- 4 linguri făină
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 4 gălbenuşuri
- 4 linguri amidon
- 1 pachet de unt
- 1 eşentă de vanilie
Pentru decor:
- 400 g friscă
- 2 portocale
- 1 mandarină
- 50 g aşchii de ciocolată
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi baţi în continuare până se topeşte. Adaugi gălbenuşurile treptat, faina şi cacaua, amestecând cu o lingură de lemn de jos în sus, ca să nu se lase albuşurile.
Torni un sfert din aluat într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o dai la cuptor pentru 20 de minute.
Aluatul rămas îl torni într-o tavă de aragaz unsă şi tapetată şi îl dai la cuptor pentru 30 de minute. După
ce s-a răcit blatul dreptunghiular, îl tai fâşii de 4 cm lăţime.
Amesteci laptele cu gălbenuşurile, zahărul şi amidonul şi fierbi totul pe foc mic, până se îngroaşă. Laşi crema la răcit, apoi adaugi în ea esenţa de vanilie şi untul bătut spumă, lingură cu lingură.
Tai o portocală şi mandarina felii subtili, le fierbi într-un sirop cu zahăr, apoi le aşezi într-o tavă şi le dai la cuptor 30 de minute, ca să se usuce.
Pe un platou, pui blatul rotund de cacao. Ungi toate fâşiile tăiate din blatul dreptunghiular cu crema de vanilie.
Rulezi o fâşie ca pe ruladă şi o aşezi în picioare, pe mijloc, pe blatul rotund. Rulezi în jurul ei o altă fâşie de blat şi continui astfel formând o spirală.
Peste tort aşezi câteva bucăţele de portocală, îl îmbraci în frişcă, punând deasupra mai multă, şi-l decorezi ca în imagine cu feliile uscate de citrice şi cu ciocolată rasă.
Tort cu frisca si portocale
Pofta buna!
Bun tortul? Ca mi-ai facut pofta de ceva dulce 🙂