Tort cu frisca si cu portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu frisca si cu portocale din: oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina, mascarpone, galbenusuri, frisca, portocale si ciocolata.
pentru blat:
- 8 oua mici sau 6 mari
- 8 linguri zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- un praf sare
- 6 linguri faina
pentru crema:
- o cutie mascarpone
- 3 galbenusuri
- 8 linguri zahar pudra
- 2 pliculete zahar vanilat
- 500 ml frisca
- un kilogram portocale
pentru ornat:
- 50 g ciocolata rasa
- portocala
Mod de preparare:
Se tapetează o formă de tort cu hârtie pentru copt şi se încălzeşte cuptorul. Se separă ouăle, gălbenuşurile se pun cu puţină sare, iar albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile, zahărul vanilat şi la sfârşit făina cernută. Se încorporează amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe.
Compoziţia de blat se toarnă în tavă şi se bagă în cuptor la 120 °C. După ce s-a copt blatul, se scoate şi se lasă la răcit la temperatura camerei, aperi se taie în trei.
Se curăţă portocalele şi se taie felii subţiri şi se lasă într-un bol cu puţin zahăr vanilat şi o linguriţă de rom natural sau coniac să-şi lase sucul. Cu sucul de portocale se însiropează blatul de tort.
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat şi apoi se amestecă cu crema de brânză. Crema mas- carponne se amestecă cu jumătate din frişcă şi se lasă câteva minute la rece.
Portocalele se întind pe prima foaie de blat, se pune un stirat de cremă, foaia de blat, portocale şi cremă şi cu ultima foaie se procedează la fel. Tortul se îmbracă în restul de frişcă şi se ornează cu ciocolată rasă şi cu felii de portocale. Se lasă să stea la rece câteva ore.
Tort cu frisca si cu portocale
Pofta buna!