Tort Opera: Armonie între Cafea și Ciocolată din: oua, faina de migdale, zahar pudra, albusuri, esenta de cafea, ciocolata, esenta de cafea, smantana, smantana. Tortul Opera este o veritabilă capodoperă a patiseriei franceze, cunoscută în întreaga lume pentru straturile sale sofisticate și armonia perfectă între cafea și ciocolată. Acest desert elegant combină texturi rafinate și […]
Tort cu fructe si blat de nuci
PrinteazaTort cu fructe si blat de nuci din: nuca, zahar, apa, cacao, oua, portocale, compot, frisca, gelatina.
Ingrediente:
- 3 căni nucă măcinată
- 1 şi 1/2 cană zahăr
- 1 şi 1/2 cană cu apă
- 3 linguri cacao
- 8 ouă
- 1 fiolă esenţă de rom şi una de vanilie
- 1 kg portocale
- 1 cutie compot de ananas
- 1/2 kg frişcă
- 1 pliculeţ gelatină transparentă
Mod preparare blat:
Intr-o cratiţă pui la fiert nuca, zahărul şi apa şi le laşi să fiarbă până ce compoziţia devine o pastă groasă, ca o mămăligă.
O dai deoparte şi o laşi să se răcească şi după aceea îi adaugi cacaua şi gălbenuşurile.
Baţi albuşurile spumă şi le adaugi împreună cu esenţele în compoziţia de nuci. Ungi o formă de tort (sau o cratiţă) cu ulei, o tapetezi cu hârtie şi răstorni compoziţia de blat.
Laşi la cuptor circa 20-25 de minute până ce prinde crustă deasupra.
Copt, îl răstorni pe platou, îl însiropezi cu zeama de la compotul de ananas, aşezi fructele şi peste ele gelatina pregătită cum scrie pe plic.
Ultima operaţiune este aceea a omării cu frişcă, pentru care te invit să-ţi foloseşti din plin fantezia!
Tort cu fructe si blat de nuci
Poftă bună!
Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză
Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză din: faina, zahar granulat, unt, oua, cacao, iaurt, lapte, colorant alimentar, esenta de vanilie, otet alb, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare. Red Velvet, această delicioasă prăjitură în nuanțe de roșu și alb, este adorată pentru gustul său bogat și textura moale. […]