Tort de fructe si cacao neagra
PrinteazaTort de fructe si cacao neagra din:oua, compot de ananas, zahar, ulei, faina, cacao, praf de copt, coaja de lamaie, cacao neagra, apa, unt, esenta de rom, banane si kiwi.
- 5 ouă
- 1 cutie compot de ananas
- 15 linguri zahăr
- 11 linguri ulei
- 15 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- coaja rasă de la o lămâie
Pentru cremă:
- 50 g cacao neagră
- 125 ml apă
- 150 g zahăr
- 200 g unt
- 4 gălbenuşuri
- esenţă de rom
- banane
- kiwi
- ananas
Mod de preparare:
Amesteci cu mixerul ouăle, împreună cu 15 linguri de zahăr, coaja de lămâie, adaugi 11 linguri ulei şi mixezi timp de 3 minute.
Pui 10 linguri de făină, amestecate cu cele 2 linguriţe de cacao şi mixezi timp de 3 minute.
Adaugi cele 5 linguri de făină rămase, împreună cu praful de copt şi mixezi din nou 3 minute.
Tapetezi forma de tort cu ulei şi făină, pui compoziţia formată şi o introduci în cuptorul preîncălzit, circa 25 de minute. Faci proba cu scobitoarea.
Scoţi blatul, îl laşi să se răcească, apoi îl tai în 3 bucăţi egale.
Zeama de la compotul de ananas o foloseşti pentru însiroparea foilor de tort. Intre foile tortului pui crema formată.
Pregăteşti crema: amesteci cacaua cu zahărul şi cu apa şi le pui pe foc, până se formează o compoziţie ca o dulceaţă.
Apoi dai deoparte şi laşi să se răcească. Freci untul cu gălbenuşurile şi adaugi esenţa de rom.
Le încorporezi treptat şi adaugi apoi compoziţia de cacao. Crema formată o pui între foile de tort şi adaugi şi fructe: banane tăiate rondele, kiwi, ananas, mango.
Pe deasupra tortului prin frişcă, fructe sau ce preferi (rodie). Laşi tortul la rece, cel puţin 3 ore, apoi îl poţi consuma.
Tort de fructe si cacao neagra
Pofta buna!