Tort de fructe si frisca
PrinteazaTort de fructe si frisca din: oua, zahar, apa, faina, amidon, praf de copt, lamaie, frisca, capsuni, cirese, gem de capsuni, crema de alune, zahar pudra.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri apă rece
- 3 linguri făină
- 3 linguri amidon
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
Cremă şi ornat:
- 300 ml frişcă
- 400 g căpşuni
- 400 g cireşe
- 250 g gem de căpşuni
- 150 g cremă de alune
- 150 g zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Blat: se bat albuşurile spumă tare; se adaugă treptat zahărul. Se mixează energic până la obţinerea unei spume tari, omogenă şi lucioasă.
adaugă treptat gălbenuşurile amestecate cu apa şi lămâia, omogenizând. Se încorporează făina, amidonul, praful de copt şi se amestecă uşor, de jos în sus, cu o spatulă.
toarnă compoziţia într-o formă cu pereţii detaşabili, tapetată cu hârtie de copt, şi se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mic.
scoate blatul din cuptor, se lasă să se răcească şi se taie pe orizontală, în trei.
Cu 15-20 de minute înainte de folosire, se taie fructele, se pudrează cu zahăr şi se pun într-o strecurătoare.
Sucul obţinut se păstrează pentru însiropat.
aşază o foaie de blat pe un platou, se însiropea-ză, se unge cu un strat de gem amestecat cu cremă de alune şi cu un strat de frişcă.
Peste frişcă se aşază fructele. Se repetă până la ultimul blat, care se va acoperi cu frişcă.
Se decorează tortul cu fructe, după care se dă la frigider până a doua zi.
Pofta buna!