Tort cu fructe si mascarpone

Printeaza

O reteta de tort cu fructe si mascarpone din: biscuiti cu cereale, ciocolata, unt, mascarpone, frisca, branza de vaci, zahar pudra, lapte, mac, foaie de gelatina, capsune si esenta de vanilie.

Ingrediente:Tort cu fructe si mascarpone

  • 400 g biscuiti cu cereale
  • 50 g ciocolata
  • 100 g unt

pentru umplutura:

  • 1 cutie mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 g branza de vaci
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 2 linguri cu mac
  • lapte rece
  • 1 foaie de gelatina
  • 400 g capsune
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Zdrobeşte biscuiţii, adaugă untul moale şi ciocolata rasă.

Pune compoziţia într-o formă cu pereţi detaşabili, presează şi dă la frigider.

Lasă macul la înmuiat în lapte pentru 30 de minute, înmoaie gelatina în apă rece.

Apoi pune castronul într-un alt recipient cu apă fierbinte şi amestecă până se dizolvă.

Bate frişca şi adaugă mascarpone. Adaugă brânza de vaci scursă, zahărul pudră şi esenţa.

Scurge bine macul şi încorporează-l în sus în crema de brânză.

Pentru o cremă fină, este de dorit ca brânza mascarpone să aibă un conţinut mai mare de grăsime.

Zdrobeşte jumătate din cantitatea de căpşune şi toarnă sosul rezultat în gelatina înmuiată.

Restul fructelor, taie-le pe jumătate.

Toarnă crema de brânză peste blatul de biscuiţi, apoi sosul gelatinat de căpşune, iar la final, decorează tortul cu jumătăţile de fructe pregătite.

Tort cu fructe si mascarpone

Tort cu fructe si mascarpone

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.