Tort cu fructe de padure
PrinteazaTort cu fructe de padure din: smantana, unt, zahar pudra, faina, fructe de padure, gelatina, esenta de vanilie, ou, jeleu, migdale, sare, zeama de lamaie, unt, gris, zahar pudra.
- 650 g smantana
- 120 g unt
- 180 g zahar pudra
- 180 g faina
- 400 g fructe de padure (zmeura, mure, agrise)
- 8 foi gelatina
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un ou
- un pachet de jeleu preparat
- 100 g migdale feliate
- 1/4 lingurita sare
- 1 1/2 linguri zeama de lamaie
- unt, gris si zahar pudra pentru a unge tava
Mod de preparare:
Se amestecă untul, oul, 60 de g zahăr pudră. Apoi se adaugă sarea, o linguriţă de zeamă de lămâie şi făina şi se amestecă până se obţine un aluat moale.
Se înveleşte în folie alimentară, se dă la frigider 30 de minute, apoi se întinde într-o foaie, în tava de tort, unsă cu unt şi griş. Se ţine în cuptorul preîncălzit 20 de minute.
Se spala tava de tort, se usuca bine si se tapeteaza iar cu unt si zahar pudra. Se pune din nou blatul (răcit complet) în formă. Fructele de pădure se spală şi se lasă la scurs.
Gelatina se înmoaie în 100 ml de apă rece, apoi se încălzeşte într-un vas, la foc mic, până când foile de gelatină s-au dizolvat complet.
Se bat 400 g de smantana, cu restul de zahar pudra (120 g), esenta de vanilie si o lingura de zeama de lamaie. Apoi se adauga restul de smantana, gelatina topita si jumatate din cantitatea de fructe.
Se acopera blatul cu acest amestec si se da la frigider o ora. Apoi se orneaza cu restul de fructe, jeleu si migdale.
Tort cu fructe de padure
Pofta buna!