Tort cu fructe si spuma de frisca
PrinteazaTort cu fructe si spuma de frisca din: unt, zahar pudra, ou, faina, migdale, capsuni, gelatina, branza de vaci, zahar pudra, suc de limeta, coaja de limeta, frisca si jeleu.
Ingrediente:
blat:
- 125 g unt moale
- 100 g zahar pudra
- 1 ou
- 200 g faina
- 50 g migdale tocate
in plus:
- 750 g capsuni
- 12 foi gelatina
- 750 g branza de vaci
- 150 g zahar pudra
- sucul si coaja rasa de la o limeta
- 300 g frisca
- 4 linguri jeleu rosu
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahăr pudră şi se înglobează oul, urmat de făină şi migdale. Se frământă aluatul şi se aplatizează; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 2 ore.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se unge o formă de tartă (28 cm) cu fundul detaşabil. Se ridică o margine înaltă.
Se înţeapă blatul în mai multe locuri şi se acoperă cu o foaie de hârtie de copt peste care se presară boabe de fasole.
Se coace la cuptor cca 20 min., apoi se scoate din cuptor şi se îndepărtează hârtia cu tot cu boabe.
Se mai coace la cuptor cca 10 min., apoi se scoate şi se lasă să se răcească.
Se pregătesc 400 g căpşuni, se pasează şi se strecoară. Se înmoaie gelatina. Se amestecă brânza de vaci cu zahăr pudră şi coajă de limetă.
Se înmoaie gelatina în sucul de limete cald, şi se înglobează totul în brânza de vaci; se dă la frigider cca 15 min.
Se înglobează frişca bătută şi se repartizează pe blat; se dă la frigider cca 5 ore.
Se pregătesc restul de căpşuni, se taie jumătăţi şi se aşază pe tort.
Se încălzeşte jeleul cu 2 linguri de apă şi se aşază deasupra.
Tort cu fructe si spuma de frisca
Pofta buna!
Vreau si eu o bucata de tort 😀
Sa-mi dai si mie din tortul asta, sa vad cum e
Sa-mi dai si mie din tortul asta