Tort cu fructe si vanilie
PrinteazaTort cu fructe si vanilie din: ouă, zahar, faina, cacao, frişcă, gelatină, ananas rondele, compot de piersici, lapte, zahăr vanilinat, vişine congelate, frişcă, întăritor pentru frişcă, kiwi, grepfrut roşu,cireşe confiate.
pentru blat:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri făină
- 1 lingură cacao
Ingrediente cremă:
- 400 ml frişcă
- 400 g zahăr
- 3 plicuri (30 g) gelatină
- 4 ouă
- 1 cutie ananas rondele
- 1 borcan compot de piersici
- 400 ml lapte
- 3 plicuri zahăr vanilinat
- 200 g vişine congelate
decor:
- 400 ml frişcă
- 1 plic întăritor pentru frişcă
- 4-5 linguri gem de caise
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 1 kiwi
- 1 grepfrut roşu
- câte 50 g cireşe confiate, piersici din compot şi ananas rondele
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi adaugi treptat gălbenşurile, făina şi cacaua, amestecând uşor.
Torni compoziţia într-o tavă unsă, cu diametrul de 20×30 cm. Coci blatul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 1/2 oră.
Pentru cremă, amesteci într-o cratiţă ouăle, zahărul şi zahărul vanilinat. Torni încet laptele fiert, mixând continuu, apoi fierbi crema pe foc mic, amestecând ca să nu se lipească, până se îngroaşă. încorporezi gelatina hidratată în 100 ml apă rece, în prealabil.
Când crema s-a răcit, o amesteci împreună cu frişca bătută şi fructele din compot tăiate cubuleţe.
Scoţi blatul din tavă şi tapetezi tava curată cu folie de polietilenă. Pui din nou blatul, îl însiropezi cu zeamă dâ compot, îl ungi cu gem, apoi întinzi pe el cremă şi presari vişine. îl dai la rece pentru 3 ore. îmbraci tortul cu frişcă şi-l ornezi cu diferite fructe.
Tort cu fructe si vanilie
Pofta buna!