Tort cu fructe si vanilie

Printeaza

Tort cu fructe si vanilie din: ouă, zahar, faina, cacao, frişcă, gelatină, ananas rondele, compot de piersici, lapte, zahăr vanilinat, vişine con­gelate, frişcă, întăritor pentru frişcă, kiwi, grepfrut roşu,cireşe con­fiate.

 

pentru blat:

  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură cacao

Ingrediente cremă:

  • 400 ml frişcă
  • 400 g zahăr
  • 3 plicuri (30 g) gelatină
  • 4 ouă
  • 1 cutie ananas rondele
  • 1 borcan compot de piersici
  • 400 ml lapte
  • 3 plicuri zahăr vanilinat
  • 200 g vişine con­gelate

decor:

  • 400 ml frişcă
  • 1 plic întăritor pentru frişcă
  • 4-5 linguri gem de caise
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 kiwi
  • 1 grepfrut roşu
  • câte 50 g cireşe con­fiate, piersici din com­pot şi ananas rondele

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşu­rile spumă cu zahărul, apoi adaugi treptat gălbenşurile, făina şi cacaua, ameste­când uşor.

Torni compoziţia într-o tavă unsă, cu diame­trul de 20×30 cm. Coci blatul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 1/2 oră.

Pentru cremă, amesteci într-o cratiţă ouăle, zahărul şi zahărul vanilinat. Torni încet laptele fiert, mixând continuu, apoi fierbi crema pe foc mic, amestecând ca să nu se lipească, până se îngroaşă. încorporezi gela­tina hidratată în 100 ml apă rece, în prealabil.

Când crema s-a răcit, o amesteci împreună cu frişca bătută şi fructele din compot tăia­te cubuleţe.

Scoţi blatul din tavă şi tapetezi tava curată cu folie de polietilenă. Pui din nou blatul, îl însiropezi cu zeamă dâ compot, îl ungi cu gem, apoi întinzi pe el cremă şi presari vişine. îl dai la rece pentru 3 ore. îmbraci tortul cu frişcă şi-l ornezi cu diferite fructe.

Tort cu fructe si vanilie

Tort_cu_fructe_si_vanilie

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.