Tort cu fructe
PrinteazaTort cu fructe, oua, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, amidon, praf de copt, gem de caise, gelatina, branza de vaci, mascarpone, suc de lamie, lichior de portocale, frisca, martipan, colorant alimentar.
Ingrediente blat:
- 5 ouă
- 125 g zahăr
- 2 linguri zahăr vanilat
- 1 vârf de cuţit coajă de lămâie rasă
- 125 g făină
- 2 linguri amidon
- 1 linguriţă praf de copt
Ingrediente cremă si ornat:
- 4 linguri gem de caise
- 500 g caise (conservă)
- 9 foi gelatină
- 250 g brânză de vaci
- 250 g mascarpone
- 75 g zahăr
- sucul de la 1/2lămâie
- 4 linguri lichior de portocale
- 400 g frişcă
- 200 g masă de marţipan
- colorant alimentar
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180 °C. Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu zahăr tos, zahăr vanilat şi coajă de lămâie rasă. Incorporează albuşurile bătute şi făina amestecată cu amidon şi praf de copt.
Aşază compoziţia într-o formă de tort (26 cm) tapetată cu hârtie de copt; se coace cca 30 min. Scoate şi se lasă să se răcească; se taie pe 3 niveluri. Primul blat se unge cu gem şi se acoperă cu al doilea.
Se scurg caisele şi se taie felii. Se înmoaie gelatina. Amestecă brânza de vaci cu mascarpone, zahăr şi suc de lămâie. Se încălzeşte lichiorul şi se dizolvă gelatina. Amestecă în 2 linguri din compoziţia de brânză, apoi se înglobează în compoziţia mare.
Inglobează frişca. 1/3 din cremă se aşază pe tort; deasupra se aşază 1/2 din caise, altă 1/3 din cremă, al treilea blat şi restul de cremă; se dă tortul la frigider 2 ore.
Se colorează marţipanul şi se modelează corpul şi ochii fluturelui; corpul se aşază în mijlocul unui platou mare şi de o parte şi de alta se aşază jumătăţi de tort, în chip de aripi. Se decorează.
Tort cu fructe
Pofta buna!