Tort cu fructe

Printeaza

Tort cu fructe, oua, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, amidon, praf de copt, gem de caise, gelatina, branza de vaci, mascarpone, suc de lamie, lichior de portocale, frisca, martipan, colorant alimentar.

Ingrediente blat: 

  • 5 ouă
  • 125 g zahăr
  • 2 linguri zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuţit coajă de lămâie rasă
  • 125 g făină
  • 2 linguri amidon
  • 1 linguriţă praf de copt

Ingrediente cremă si ornat:

  • 4 linguri gem de caise
  • 500 g caise (conservă)
  • 9 foi gelatină
  • 250 g brânză de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 75 g zahăr
  • sucul de la 1/2lămâie
  • 4 linguri lichior de portocale
  • 400 g frişcă
  • 200 g masă de marţipan
  • colorant alimentar

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180 °C. Se separă ouăle. Se bat gălbenu­şurile cu zahăr tos, zahăr vanilat şi coajă de lămâie rasă. Incor­porează albuşurile bătute şi făina amestecată cu amidon şi praf de copt.

Aşază compoziţia într-o formă de tort (26 cm) tapetată cu hârtie de copt; se coace cca 30 min. Scoate şi se lasă să se răcească; se taie pe 3 niveluri. Primul blat se unge cu gem şi se acoperă cu al doilea.

Se scurg caisele şi se taie felii. Se înmoaie gelatina. Amestecă brânza de vaci cu mascarpone, zahăr şi suc de lămâie. Se încăl­zeşte lichiorul şi se dizolvă gelati­na. Amestecă în 2 linguri din compoziţia de brânză, apoi se în­globează în compoziţia mare.

Inglobează frişca. 1/3 din cre­mă se aşază pe tort; deasupra se aşază 1/2 din caise, altă 1/3 din cremă, al treilea blat şi restul de cremă; se dă tortul la frigider 2 ore.

Se colorează marţipanul şi se modelează corpul şi ochii fluture­lui; corpul se aşază în mijlocul unui platou mare şi de o parte şi de alta se aşază jumătăţi de tort, în chip de aripi. Se decorează.

 

Tort cu fructe

Tort cu fructe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.