Tort cu fulgi de porumb

Printeaza

Tort cu fulgi de porumb din: fulgi de porumb, lapte praf, lapte, miez de vanilie, sare, zahar brun, scortisoara, unt topit, malai.

Ingrediente: 

  • 5 cesti fulgi de porumb
  • 2 linguri lapte praf
  • 1 ceasca lapte
  • 1 varf de cutit miez de vanilie
  • sare
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 5-7 linguri unt topit
  • unt si malai pentru forma

 

Mod de preparare:

Pe o tava tapetata cu hartie de copt se repartizeaza 4 cesti de fulgi de porumb.

Se coc cca 5 minute in cuptorul incins la 230 °C, pana se rumenesc usor.

Se amesteca laptele praf cu laptele lichid, vanilie, sare si zahar. Se inglobeaza scortisoara.

Se amesteca fulgii de porumb copti cu cei necopti si se toarna deasupra amestecul de lapte.

Se adauga si compozitia de unt si se amesteca. Se lasa sa se inmoaie cca 10 minute.

Se asaza amestecul intr-o forma unsa si tapetata cu malai si se preseaza usor.

Se coace prajitura cca 20 minute in cuptorul incins la 180 °C, pana ce se rumeneste.

Se scoate din cuptor si se pudeaza cu zahar.

 

Tort cu fulgi de porumb

Tort_cu_fulgi_de_porumb

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.