Tort cu gem de capsuni
PrinteazaTort cu gem de capsuni din: iaurt de baut, zahar, faina, faina de migdale, galbenusuri, unt, praf de copt, bicarbonat, esenta de vanilie, sare, albusuri, gem de capsuni.
- 250 g iaurt de băut
- 150 g zahăr
- 350 g făină
- 100 g făină de migdale
- 5 gălbenuşuri
- 150 g unt mai moale
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriţă rasă de bicarbonat
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru decor:
- 5 albuşuri
- 150 g zahăr
- 300 g unt moale
- gem de căpşuni
Mod de preparare:
Pentru blat, freci untul cu zahărul şi adaugi ouăle. Amesteci, apoi adaugi făina, făina de migdale, praful de copt, bicarbonatul, iaurtul, esenţa de vanilie şi sarea.
Amesteci, apoi întinzi aluatul în trei foi pe care le coci în tavă aproximativ 20-25 de minute.
Blaturile răcite le aşezi pe un platou de servit, cu gem între ele.
Pentru decor, pui albuşurile împreună cu zahărul, într-un vas la bain-marie.
Baţi până ce amestecul devine foarte alb şi începe să se îngroaşe, iei vasul de la bain-marie şi mai baţi 10 minute, până se răceşte.
Apoi încorporezi uşor şi untul. Pui compoziţia peste tort şi o nivelezi cu un cuţit. Fie îmbraci tortul în întregime, fie parţial.
Poţi pune şi puţin gem, pentru decor. Laşi tortul deoparte câteva ore, să se înmoaie puţin foile, apoi îl poţi servi.
Tort cu gem de capsuni
Pofta buna!