Tort cu gem

Printeaza

Tort cu gem din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, gem.

Ingrediente:

  • 250 g unt, înmuiat
  • 250 g zahăr brun
  • 4 ouă bătute
  • 250 g făină cu praf de copt
  • 2 linguriţe praf de copt

Pentru umplere şi pentru ornat:

  • 4 linguri gem de căpşuni
  • zahăr pudră pentru presărat

 

Mod de preparare Tort cu gem:

Cuptorul se încălzeşte la 180°C. Se ung cu grăsime două forme de tort de 20 cm şi se tapetează cu hârtie pergament.

Untul se bate cu zahărul, până devine pufos şi uşor. Se adauga ouăle, unul câte unul şi se bate bine compoziţia.

Se adaugă făina şi praful de copt.

Amestecul se toarnă, împărţit în cantităţi egale, în cele două forme, iar suprafeţele se netezesc cu un cuţit.

Se coc pe grătarul din mijloc al cuptorului preîncălzit, până sunt bine crescute şi aurii, aproximativ 25 de minute.

Se lasă câteva minute să se răcorească în formă, apoi se răstoarnă pe un grătar de sarma, unde se vor răci complet.

Unul dintre blaturi se aşază pe platou şi se unge cu gem, iar deasupra se aşază cel de-al doilea blat înainte de servire se presară cu zahăr pudră.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.