Tort cu glazură albă
PrinteazaTort cu glazura alba: faina, unt, oua, zahar, amidon, zeama de lamiae, zeama de portocala, ciocolata alba, frisca, fulgi de ciocolata alba, coaja de lamaie confiata.
- 150 g făină
- 60 g unt
- 4 ouă
- 150 gzahăr
Ingrediente cremă:
- 2 linguri amidon
- zeama de la 1 lămâie şi 1 portocală
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie şi portocală
- 100 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 100 g unt
Ingrediente ornat:
- 200 g ciocolată albă
- 75 ml frişcă
- 2 linguri unt
- fulgi de ciocolată albă
- coajă de lămâie confiată
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu zahărul. Adaugi treptat făina şi untul topit. Torni compoziţia în 2 forme rotunde, de 26 cm, tapetate cu hârtie de copt.
Coci blaturile 20 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. După ce stingi focul, le mai laşi 2 minute, în cuptorul stins.
Freci amidonul cu 2 linguri de apă. Intr-o cratiţă, încălzeşti 3 linguri de apă şi zeama de citrice.
Adaugi zahărul şi amidonul şi continui fierberea la foc mic, amestecând 10 minute, lei vasul de pe foc şi încorporezi coaja citricelor, gălbenuşurile, iar când crema e călduţă, untul. Laşi crema
să se răcească în vasul acoperit cu folie.
Topeşti la bain-marie ciocolata ruptă în bucăţi, lei vasul de pe foc şi adaugi untul şi frişca. Acoperi vasul, laşi crema să se răcească, apoi o mixezi până ce devine spumă.
Intinzi crema cu amidon pe un blat aşezat pe platou.
Acoperi cu a doua foaie, îmbraci tortul în crema de ciocolată, îl decorezi şi îl consumi după 2 ore, de la rece.
Tort cu glazură albă
Pofta buna!