Tort cu glazura de avocado
PrinteazaTort cu glazura de avocado din: ulei, faina, avocado, unt, zahar, oua, bicarbonat, lamai, lapte de cocos, cacao, sirop de artar, fistic.
Ingrediente:
- ulei
- 275 g făină integrală
- 1 avocado
- 175 g unt
- 150 g zahăr brun
- 3 oua
- 1 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 lămâie şi zeama de la 2 lămâi
- 75 ml lapte de cocos
- 35 g cacao
- 2 linguri sirop de arţar
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 25 ml lapte de cocos
- 20 g fistic
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 3/170°C. Unge cu ulei şi tapetează cu făină o formă rotundă de blat de tort de 18 cm diametru.
Combină 175 g unt cu 150 g zahăr brun, până când amestecul devine cremos. Intr-un bol separat bate 3 ouă. Incorporează câte puţin din ou şi apoi câte puţin din 275 g făină integrală în care adaugi 1 1/2 linguriţă bicarbonat.
Adaugă coaja rasă de la 1 lămâie şi zeama de la 2 lămâi şi apoi adaugă 75 ml lapte de cocos. Toarnă compoziţia în forma si niveleaza suprafaţa. Dă la cuptor 25 de minute.
Pentru glazura, combină in blender pulpa de la 1 avocado cu 35 g cacao, 2 linguri sirop de arţar, 1 linguriţă esenţă de vanilie şi 25 ml lapte de cocos.
Toarnă glazura deasupra după ce blatur s-a răcit şi ornează cu 20 g fistic, tocat.
Tort cu glazura de avocado
Pofta buna!