Tort glazurat cu ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de tort glazurat cu ciocolata din: ciocolata menaj, unt, migdale, faina alba, oua, zahar, drojdie si smantana dulce.
- 300 g ciocolată menaj
- 250 g unt
- 100 g migdale
- 150 g faină albă
- 5 ouă
- 4 linguri zahăr
- 1 plic drojdie uscată
pentru glazură:
- 125 g ciocolată menaj
- 100 ml smântână dulce
Mod de preparare:
Rupe ciocolata bucăţi şi topeşte-o într-o crăticioară, împreună cu untul, până când obţii o compoziţie netedă.
Ia-o de pe foc şi las-o să se răcorească. Bate ouăle cu zahărul până când obţii o compoziţie spumoasă. Adaugă migdalele tocate, faina, drojdia şi compoziţia de ciocolată cu unt, apoi amestecă bine toate ingredientele.
Toarn-o într-o formă de tort unsă şi tapetată şi coace-o 45 de minute la 160° C. Lasă tortul să se răcească, apoi scoate-l din formă.
Incălzeşte smântână, adaugă ciocolata rasă şi amestecă până când ciocolata s-a topit. Glazurează tortul cu această compoziţie şi serveşte-l.
Poţi pregăti o glazură mai bogată fierbând 50 ml de apă cu 50 g de zahăr.
După 1 minut, toarnă 50 ml de smântână dulce, pune pe foc până începe să dea în clocot, adaugă 70 g de ciocolată menaj şi amestecă bine.
Tort glazurat cu ciocolată
Pofta buna!