Tort glazurat cu ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de tort glazurat cu ciocolata din: ciocolata menaj, unt, migdale, faina alba, oua, zahar, drojdie si smantana dulce.

Ingrediente:Tort glazurat cu ciocolată

  • 300 g ciocolată menaj
  • 250 g unt
  • 100 g migdale
  • 150 g faină albă
  • 5 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic drojdie uscată

pentru glazură:

  • 125 g ciocolată menaj
  • 100 ml smântână dulce

 

Mod de preparare:

Rupe ciocolata bucăţi şi topeşte-o într-o crăticioară, împreună cu untul, până când obţii o compoziţie netedă.

Ia-o de pe foc şi las-o să se răcorească. Bate ouăle cu zahărul până când obţii o compoziţie spumoasă. Adaugă migdalele tocate, faina, drojdia şi compoziţia de ciocolată cu unt, apoi amestecă bine toate ingredientele.

Toarn-o într-o formă de tort unsă şi tapetată şi coace-o 45 de minute la 160° C. Lasă tortul să se răcească, apoi scoate-l din formă.

Incălzeşte smântână, adaugă ciocolata rasă şi amestecă până când ciocolata s-a topit. Glazurează tortul cu această compoziţie şi serveşte-l.

Poţi pregăti o glazură mai bogată fierbând 50 ml de apă cu 50 g de zahăr.

După 1 minut, toarnă 50 ml de smântână dulce, pune pe foc până începe să dea în clocot, adaugă 70 g de ciocolată menaj şi amestecă bine.

Tort glazurat cu ciocolată

Tort glazurat cu ciocolată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.