Tort glazurat de clatite

Printeaza

Tort glazurat de clatite din: clatite, mascarpone, zahar, cafea, ciocolata.

 

Ingrediente:Tort glazurat de clatite

  • 20 clătite
  • 500 g mascarpone
  • 150 g zahăr pudră
  • câteva picături esenţă de cafea
  • 200 g ciocolată neagră

 

Mod de preparare:

Mascarpone se freacă cu zahărul şi, la final, se parfumează cu esenţă de cafea.

Clătitele se aşază în straturi alternativ cu crema de mascarpone.

Se dau la rece pentru 2 ore. Se topeşte ciocolata şi se lasă să se răcorească puţin.

Se toarnă ciocolata răcorită peste clătite, se lasă să se închege şi se mai dă tortul la frigider pentru 3 ore.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tort de clatite cu bezele si fructe

Tort de clatite cu bezele si fructe

Tort de clatite cu bezele si fructe din: oua, faina, lapte, apa minerala, ulei, zahar, vanilie, frisca, mascarpone. Ingrediente: 3 ouă medii 250 g făină 400 ml lapte 100 ml apă minerală 2 linguri ulei 1 lingură zahăr 1 linguriţă extract de vanilie 1 praf de sare 170 ml frişcă lichidă 1 lingură zahăr pudră […]

Tort de clatite cu ciuperci si verdeata

Tort de clatite cu ciuperci si verdeata

Tort de clatite cu ciuperci si verdeata din: oua, faina, lapte, vin, sare, ulei, ciuperci, cascaval, ceapa, ulei, dafin, vin, smantana, cimbru, patrunjel, marar. Ingrediente: Pentru clatite: 2 ouă 100 g făină 200 ml lapte 50 ml vin alb sare ulei Pentru umplutura: 500 g ciuperci 50 g caşcaval 2 cepe 3 linguri cu ulei 100 […]

 

Tort rapid cu banane si clatite

Tort rapid cu banane si clatite din: clatite, banane, frisca, ciocolata. Ingrediente: 10 clătite 2 banane 250 ml frişca lichidă sos de ciocoiată   Mod de preparare: Pe platoul de servit se asază un strat subţire de frişca bătută foarte rece. Se pune un prim strat de clătite şi se unge cu frişcă în strat […]

 

Tort de ciocolată cu blat de biscuiti

Tort de clatite cu mascarpone

Tort de clatite cu mascarpone din: oua, unt, faina, lapte, zahar, mascarpone, alune, cacao, ciocolata, smantana. Ingrediente: 10 ouă 200 g unt 400 g făină 1 l lapte 250 ml apă minerală 30 g zahăr Umplutura: 150 g mascarpone 150 g alune de pădure decojite 1 lingură cacao 2 linguri zahăr pudră Glazura: 400 g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.